Velikana vraća na staze stare slave: Dok svi slave, tvorac sjajnog tima sjedi sam i plače kao dijete

Emotivna scena

Velikana vraća na staze stare slave: Dok svi slave, tvorac sjajnog tima sjedi sam i plače kao dijete

Admin Čaušević

Među transferima koje je realizovao posljednjih godina nalazi se i jedan bh. reprezentativca. 

Nekad jedna pobjeda znači više od obična tri boda. Pokazuje to i emotivna scena nastala na stadionu gdje su tokom proteklih decenija odigrane brojne velike utakmice koje su odlučivale pobjednika trofeja.

U šokantnoj završnici Milan je na rimskom Olimpicu poslije preokreta uspio pobijediti Lazio te se vratiti na prvo mjesto Serije A sa dva boda više u odnosu na Inter, ali i susret više od najvećeg rivala.

Nakon završene utakmice uslijedilo je veliko slavlje. S tribina na teren su sišili Paolo Maldini i Frederic Massara kako bi čestitali treneru Stefanu Pioliju i igračima.

Iako mnogi zasluge pripisuju Maldiniju, Masara je idejni tvorac ove ekipe i nosi najveće zasluge zašto se Rossoneri vraćaju na staze stare slave i opet su konkurentni.

Oglasi

Massara je prvo razmijenio nekoliko riječi s junakom Sandrom Tonalijem, sve je ispratio u svlačionicu i ostao sam na klupi.

Uspješni sportski direktor Milana se onda prepustio emocijama. Jednostavno se slomio te počeo plakati poput malo djeteta.

Kada su ga kamere snimile pokušao je ustati i sakriti izljev emocija, ali je bilo prekasno. Ovo mu je treća sezona u Milanu i ovaj snimak je najbolji pokazatelj lojalnosti i želje za uspjehom.

Posljednjih dana se spominje da će Investcorp preuzeti Milan, a bogati Arapi imaju namjeru zadržati Massaru i odriješiti mu ruke da dovede nova pojačanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U proteklom periodu uspio je sastaviti odličan tim. Između ostalih među igračima koje je doveo na San Siro je i bh. reprezentativac Rade Krunić.

Kada Investcop preuzme Milan, ako je vjerovati italijanskim medijima Massara će dobiti 300 miliona eura za nove igrače. Zamislite šta će tek raditi s toliko novca, ako je sa dosadašnjim skromnim budžetom uspio napraviti sjajan tim...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Ovako ce plakati oni nasi mangupi u savezu kada im dodje kraj vladavine,vrlo blizu su.
6 0
Salence
Forza Milan!!!
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi