Freiburg "otvara" vrata Lige prvaka, ali večeras posebne emocije zbog jednog čovjeka
FOTO: SC Freiburg/Twitter

Noć koju će pamtiti navijači Freiburga

Freiburg "otvara" vrata Lige prvaka, ali večeras posebne emocije zbog jednog čovjeka

Haris Zilić

Noć puna emocija u Freiburgu na utakmici 33. kola Bundeslige. Domaći Freiburg je dočekao Wolfsburg i tražio trijumf koji bi ih ostavio u realnim šansama za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Na kraju su slavili domaći navijači, Freiburg je trijumfovao rezultatom 2:0.

Sve golove domaćini su postigli u drugom poluvremenu koje je bilo posebno zbog jednog čovjeka, a riječ je o legendi kluba Nilsu Petersenu (34) koji je odigrao posljednji meč za Freiburg pred domaćom publikom jer je najavio kraj karijere po završetku ove sezone.

[twitter]https://twitter.com/NigraArbaro/status/1659651165422755849[/twitter]

Freiburg je do vodstva došao u 71. minuti, Gunter je pogodio na asistenciju Sallaia.

Ipak prije gola velike ovacije za Nilsa Petersena koji je ušao u igru u 70. minuti umjesto Doana.

Oglasi

Iskusnom napadaču trebalo je samo pet minuta da baci u trans cijeli stadion. U 75. minuti Petersen pogađa za 2:0 na asistenciju Sallaia.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1659652341384065024[/twitter]

Nakon gola suze navijača i trenera Streicha, oproštaj iz snova za Nilsa Petersena.

Do kraja susreta Freiburg je sačuvao vodstvo i upisao tri vrijedna boda sa konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Liga prvaka nije daleko za Freiburg. Sada su petoplasirani sa 59 bodova, koliko ima i Union Berlin na četvrtoj poziciji, tim iz Berlina za vikend gostuje Hoffenheimu kojem su bodovi za opstanak veoma bitni. Očekuje nas dosta borbe u posljednjem kolu Bundeslige naredni vikend.

Wolfsburg je još matematički u igri za Evropu uoči posljednjeg kola, sedmoplasirani su sa 49 bodova koliko ima i šestoplasirani Bayer Leverkusen, ali Vukovi imaju meč više, Apotekari za vikend trebaju odigrati svoj susret 33. kola protiv Borussije Monchengladbach.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi