De Jonga iznerviralo pitanje na press konferenciji: "Kako te nije sram to reći?"

Pred duel u Napulju

De Jonga iznerviralo pitanje na press konferenciji: "Kako te nije sram to reći?"

Edmir Škorić

Veznjaka Barcelone Frenkiea De Jonga jako su naljutile stvari koje se pričaju o njemu, a svoj bijes iskalio je na jednom od novinara tokom press konferencije prije utakmice s Napolijem.

Barcelona večeras gostuje u Napulju u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a na najavnoj press konferenciji uz trenera Xavija pojavio se i veznjak Frenkie De Jong. Nizozemac je bio vrlo kritičan prema medijima zbog informacija koje su izašle u javnost posljednjih dana. Uvjerava da su mnoge od njih lažne.

"U zadnje vrijeme se malo nerviram. Ljut sam na ono što mediji općenito pišu, izlazi puno stvari koje nisu istinite. Ne mogu to razumjeti. Govore stvari koje nisu istinite. Ne znam kako te nije sram to reći", rekao je Nizozemac novinaru.

"Puno pričate o mom ugovoru, situaciji, plati... Tu je puno laži. Govorite da zarađujem 40 i nešto... to je jako daleko od stvarnosti. Jako sam sretan u Barci, to je klub mojih snova i nadam se da ću nastaviti igrati ovdje još mnogo godina", dodao je.

Istakao je još da "vi novinari radite stvari koje nisu istinite i to radite sa mnogim igračima i trenerima. Trebalo bi da se promijenite i da pišete istinite stvari".

Oglasi

De Jonga su pogodile nedavne glasine da će preći u Manchester United, iako je činjenica da ga tamo želi menadžer Crvenih vragova i njegov bivši trener iz Ajaxa, Erik ten Hag. Vjeruje se da je De Jongu, čiji sadašnji ugovor istječe 2026. godine, Blaugrana ponudila novi ugovor prije više od tri mjeseca, ali on još nije odgovorio.

Osim Uniteda, PSG se navodno zanima za ovog fudbalera, ali njegovi najnoviji komentari svakako će ohladiti interes tih velikana jer, sluteći po onome što je rekao, spreman je da ostane u Barceloni i nema problema s tim da pristane na novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

26-godišnji Nizozemac je ove sezone odigrao 24 utakmice i postigao jedan gol. Propustio je do sada osam utakmica, šest zbog povrede i jednu zbog suspenzije.

U posljednjem kolu i na gostovanju kod Celte odigrao je 90 minuta, a očekuje se da bude starter i večeras protiv Napolija u meču koji počinje u 21 sat.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676126575
Bezobrazan ovaj momak
0 0
user1676235346
Nista covjek nije lose ni pito svakako ovi iz Barce samo muljaju i lazu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi