Svi ga vide u dresu Real Madrida, a njegov agent pregovara s Barcelonom: Zna se šta traži od njih!

Odlučili su da "ispipaju teren"

Svi ga vide u dresu Real Madrida, a njegov agent pregovara s Barcelonom: Zna se šta traži od njih!

Endin Čaušević

Španski mediji prije nekoliko dana objavili su da Alphonso Davies ima dogovor s Real Madridom u koji bi stigao na ljeto 2025. godine kao slobodan igrač ukoliko Kraljevi ne odluče već ovog ljeta otkupiti ugovor. No, navodno situacija se promijenila jer se u cijelu priču uključila i Barcelona.

Davies s Bayernom ima ugovor so ljeta 2025. godine i njemački klub već je nudio reprezentativcu Kanade da produži saradnju, ali je on to odbio.

Navodno, ovaj 23-godišnjak želi da nađe novi izazov u karijeri i promijeni sredinu, te bi se to moglo čak desiti na kraju ove sezone.

Pojavile su se informacije da Davies ima načelni dogovor s Real Madridom u koliko bi stigao po isteku ugovora bez obeštećenja ili na kraju ove sezone ako se plati određeni iznos Bayernu.

Međutim, Mundo Deportivo piše da se u cijelu priču uključila i Barcelona. Katalonci vide Daviesa kao odlično pojačanje, te je sportski direktor ovog kluba Deco održao sastanak s agentom igrača Bayerna kako bi "ispipao teren".

Oglasi

Njegov agent Nedal Househ odlučio je da se raspita po ostalim klubovima kakve uslove bi njegov klijent dobio, a nakon što je imao razgovor s čelnicima Real Madrida odlučio je da posjeti i Barcelonu.

Deco i Househ su održali sastanak koji je trajao nekoliko sati i navodno već su Barceloni jasno dali do znanja da Davies želi višegodišnji ugovor i godišnju platu od 12 miliona eura, te bonus ukoliko dođe u Barcu bez obeštećenja po isteku ugovora.

[related]https://twitter.com/footballespana_/status/1759850587099689168[/related]

Do isteka njegovog ugovora ostalo je još dosta vremena, ali očito je da Househ i Davies žele već sada znati kakve uslove bi mogli dobiti od pojedinih evropskih velikana gdje bi on bio zainteresovan da nastavi karijeru.

U Barceloni sigurno mogu da pokriju tu platu i pored finansijskih problema jer ne bi morali plaćati obeštećenje Bayernu što je veliki plus.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko dođe do dogovora po uslovima koje je Househ ponudio Decu onda bi od Daviesa u katalonskom klubu plaćeniji bili samo Robert Lewandowski, Ilkay Gundogan, Frenkie de Jong i Joules Kounde.

Inače, Daviesa je otkrio Hasan Salihamidžić i doveo iz Vancouvera početkom 2019. godine za 14 miliona eura, te se on pokazao kao pun pogodak i ogromno pojačanje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Želje novinara sportsporta su postale agonija.
0 0
user1708040072
I za mbapea su pricali isto...nemaju oni para ni za shakire...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi