Xavi nije mogao biti jasniji: "Ne želim biti problem"

Spreman i da ode

Xavi nije mogao biti jasniji: "Ne želim biti problem"

Edmir Škorić

Barcelona u nedjelju gostuje najvećem rivalu Real Madridu, a prije te utakmice Xavi se dotakao priča o mogućem rastanku s klubom.

Nakon remija s Interom, Barcelona je došla na prag ranog ispadanja iz Lige prvaka, što je odmah donijelo glasine o mogućem odlasku Xavija sa mjesta trenera, iako nekadašnji veznjak radi dobar posao u Barci.

Na konferenciji za novinare prije utakmice s Real Madridom Xavi je upitan o svojoj budućnosti i posljednjoj utakmici u Ligi prvaka:

"Optimist sam od rođenja i mislim da smo u mnogočemu napredovali. Do sada smo imali dobru sezonu i šteta je ono što se dogodilo u srijedu. Također sam navijač Barcelone i želim da klub raste. Onoga dana kad ne bude, bit ću doma. Neću biti problem za klub. Kad ne budem rješenje za Barcelonu, otići ću", bio je jasan Xavi.

Xavi vjeruje da bi nedjeljna utakmica protiv Real Madrida mogla biti prilika za oporavak, a kao referentnu tačku navodi posljednji El Clasico koji je Barcelona dobila 4:0 na Santiago Bernabeu.

"Moramo biti strpljivi, oni će patiti kad počnemo pritiskati. Moramo biti složni u odbrani. U drugom dijelu utakmice s Interom bili su preveliki razmaci između linija u formaciji. Morate biti hrabri i pokazati svoju osobnost", kazao je Xavi.

"Cilj je pobijediti dobrom igrom, onako kako mi želimo igrati - imati loptu i napadati. Tako je bilo u prvom poluvremenu sa Celtom i Interom i Bayernom, ali tu nismo bili učinkoviti", kaže Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U kontekstu nedjeljne utakmice protiv Real Madrida Xavi je dobio jednu dobru vijest. Jules Kounde je spreman za igru, a od prve minute se može pojaviti kao desni ili srednji bek. Vjeruje se da će uskočiti u prvih 11 umjesto Gerarda Piquea.

Nedjeljni derbi igra se od 16:15 sati, a dolazi u momentu kada su obje ekipe bodovno izjednačene na prvom, odnosno drugom mjestu na ligaškoj tabeli.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi