Novi detalji transfera koji je najavio pakleno ljeto: Neće igrati Ligu prvaka, ali odbio je City
FOTO: EPA

Odluka koje je mnoge "iznenadila"

Novi detalji transfera koji je najavio pakleno ljeto: Neće igrati Ligu prvaka, ali odbio je City

Haris Zilić

Manchester City ozvaničio je transfer Erlinga Haalanda.

Građani su htjeli da još pojačaju ekipu sve s ciljem da napokon uzmu Ligu prvaka, ali dočekala ih je i prva odbijenica.

Frenkie de Jong odbio je Manchester City i odlučio da karijeru nastavi u Manchester United, detalji su transfera koji je jučer odjeknuo u španskim medijima.

Transfer De Jonga iznosit će između 75 i 80 miliona eura. Barca se na prodaju odlučila jer igre 24-godišnjeg fudbalera nisu blistave i postoji bojazan da će njegova vrijednost u narednim godinama opasti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako će nizozemski fudbaler napustiti Camp Nou nakon tri godine. Barcelona neće imati gubitaka na njemu jer su ga i kupili za 75 miliona eura od Ajaxa.

Nakon gubitka De Jonga, City se sada mora okrenuti novim igračima, a sigurno da će ih malo zaboliti podatak da je Nizozemac izabrao United ispred njih, posebno jer Crveni đavoli neće igrati Ligu prvaka, ali mnogi smatraju da je i novi trener Uniteda Erik ten Hag razlog za ovakvu odluku 24-godišnjeg veznjaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Pravi igrači još uvijek biraju romantiku prije plastike.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi