Xavi se nakon pobjede nad Celtom hvata za glavu: Saopštili su mu užasne vijesti...

Nije sve idealno večeras

Xavi se nakon pobjede nad Celtom hvata za glavu: Saopštili su mu užasne vijesti...

Edmir Škorić

Barcelona je večeras pobijedila Celtu Vigo sa 3:2 nakon nevjerovatnog preokreta. Iako su gubili s 2:0, nogometaši katalonskog tima na kraju su slavili velika tri boda.

Celta je šokirala domaće golom Larsena u 19. minuti, a kada je Douvikas u 76. postigao gol za 0:2, izgledalo je da za Katalonce nema spasa.

Međutim, u posljednjih 10 minuta Lewandowski sa dva goal i Cancelo s jednim prave nevjerovatan preokret i domaćoj ekipi osiguravaju petu pobjedu, pa se sa 16 bodova opet nalazi na vrhu. Isti broj bodova i slabiju gol-razliku ima Girona, Real Madrid je treći s 15, ali ima utakmicu manje.

Xavi je presretan zbog ostvarene pobjede, ali tužan je zbog činjenie da je neko vrijeme ostao bez glavnog motora u ekipi, Frenkiea de Jonga. Nizozemac je osjetio nelagodu u desnom skočnom zglobu, pa ga je u 36. minuti zamijenio Gavi.

Nizozemski reprezentativac je zadobio povredu zbog koje je šepao nekoliko minuta dok nije zatražio zamjenu od Xavija Hernandeza.

Novinarka Helena Condis potvrdila je da je De Jong prošao nekoliko medicinskih testova tokom poluvremena i da se nosi sa uganućem skočnog zgloba.

U Barceloni su opravdano zabrinuti. Sve ukazuje na to da se sjajni veznjkak neće vratiti sve do novembra.

Jedino što Barci u svemu tome ide u prilog jeste činjenica da sredinom oktobra imamo 14 dana pauze u klupskom nogometu zbog obaveza reprezentacija, ali kako god De Jong propušta neke važne duele.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da će propustiti i gostovanje Portu u Ligi prvaka, domaći meč sa Šahtarom također u Ligi prvaka, ali i El Clasico krajem oktobra u Madridu protiv Reala.

Naravno, nedostajat će i Nizozemskoj u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. De Jong je ključni igrač u veznom redu Barcelone i neko od koga mnoge stvari u igri Xavijevog tima zavise, a isto je i sa reprezentacijom Nizozemske.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Polako. Sve samo lupetanje i pretpostavljanje. Sutra rad pregled, tada će se znati obim povrede i koliko će biti odsutan. Prognoze su 5 do 7 sedmica, što je od 1/11 do 15/11.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi