FS Argentina iz Evrope dobio primamljiv poziv: Stižu li Messi i društvo u Bosnu i Hercegovinu?

Ponuda na stolu

FS Argentina iz Evrope dobio primamljiv poziv: Stižu li Messi i društvo u Bosnu i Hercegovinu?

A. Čaušević

FS Argentine (AFA) i Conmebol su u ratu nakon posljednjih dešavanja na Copa Americi.

Argentinci smatraju da su pokradeni u polufinalnom duelu protiv Brazila, dok je najžešći u kritikovanju bio Lionel Messi koji je fudbalsku asocijaju Južne Amerike optužio za korupciju.

AFA je poslao dva pisma u kojem su isklazali nezadovoljstvo VAR tehnologijom u utakmici s Brazilom, jedno je upućeno predsjedniku Conmbeola, Alejandru Dominguezu, a drugo kompaniji Mediapro zaduženoj za snimke VAR-a.

Usljedi silnog nezadovoljstva dvostruki prvak svijeta bi u budućnosti mogao igrati zvanične utakmice protiv evropskih selekcija.

Kako piše ugledna Marca Gaučosi su dobili primamljivu ponudu iz Evrope da igraju UEFA Ligu nacija.

Zaista je teško povjerovati u ovakav scenarij, međutim AFA i Messi bi mogli iskoristiti trenutnu situaciju i uzvratiti udarac Conmbol-u.

Obzirom da će Bosna i Hercegovina u narednom izdanju Lige nacija igrati u A ligi u slučaju da zaista Gaučosi zaigraju u ovom takmičenju postoji mogućnost da Messi i društvo gostuju u našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Istini na volju, priče oko nastupa Argentine u LN su na dugom štapu i za sada se radi samo o špekulacijama.

Inače, na Copa Americi su nastupile dvije nejužnoameričke selekcije (Katar i Japan) zbog čega su pojedine selekcije bile nezadovoljne, a hoće li sada Južnoamerikanci igrati s Evropljanima saznat ćemo u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi