Fudbal u Italiji će se igrati!
Foto - EPA

Sasvim jasan stav čelnih ljudi

Fudbal u Italiji će se igrati!

Midhat Šljivak

Čelni čovjek italijanskog fudbala Gabriele Gravina najavio je povratak fudbala na Apeninima.

Gravina nema namjeru da prekine takmičenje u Seriji A, ali ni u nižim ligama i učinit će sve da se sezona okonča.

On je iznio nekoliko zanimljivih planova. Fudbal će se igrati bez obzira na to kad i kako. Jedino što se zna da navijača neće biti barem do januara.

Datumi za sezonu 2019/2020

Sezona u Seriji A bit će završena. Ako se prvenstvo natavi u junu, bit će završeno u julu. Ako se bude nastavilo u septembru, završit će se u novembru, dok bi nova sezona mogla da startuje u januaru.

Kako bi izgledala sezona koja krene u januaru?

Ako zdravstvena situacija bude onemogućila novu sezonu prije januara naredne godine, Italijani imaju rješenje za takvu situaciju.

Nova sezona bi dakle krenula u januaru, trajala bi pet mjeseci i igralo bi se u dvije grupe. Najbolji timovi bi igrali play-off za prvaka, dok bi oni najlošiji imali borbu za opstanak u društvu najboljih.

Bez utakmica na sjeveru Italije?

Sjever Italije, posebno regija Lombardije, najviše je pogođen koronavirusom.

Fudbalski savez Italije zbog toga ozbiljno razmišlja o tome da se utakmice u gradovima na sjeveru, kao što su Milan, Bergamo, Brescia ili Cremona, ne igraju, te da se fudbal premjesti u središnji i južni dio države.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ova opcija je itekako realna i ona bi nam fudbal u Italiji mogla vratiti već krajem maja ili početkom jula.

Ono što je svakako sasvim jasno je da će fudbala na Apeninima u narednim mjesecima itekako biti, a vidjet ćemo kakvo će se rješenje naći.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti