Zabrinutost određenih klubova zbog pet izmjena: To donosi prednost Juventusu!

Stara dama ima kvaliteniji igrački kadar

Zabrinutost određenih klubova zbog pet izmjena: To donosi prednost Juventusu!

Midhat Šljivak

Evropski klubovi tražit će od UEFA-e da im se tokom utakmica u nastavku sezone odobri pet izmjena.

Nastavak takmičenja širom Evrope planiran je za mjesec maj, a zbog duge pauze i zgusnutog kalendara takmičenja, klubovi će na sastanku od UEFA-e tražiti da im se odobri pet izmjena umjesto tri.

Vrlo je izvjesno da će UEFA odobriti ovakvu odluku, no u Italiji nisu svi klubovi za ovakvu opciju. Posebno se to odnosi na klubove s kratkom klupom i koji vjeruju da će Juventus imati prednost.

Stara dama iz Torina bez ikakve dileme raspolaže najkvalitetnijim igračim kadrom. Imaju ogroman broj fudbalera na raspolaganju i njima bi pet izmjena po utakmici itekako dobro došlo da odmaraju određene fudbalere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ekipe poput Lazija, koja se bori s Juventusom za titulu, smatraju da bi Juventus na taj način stekao određenu prednost u nastavku sezone i da će u tom slučaju lakše doći do titule

Nastavak sezone u Seriji A planiran je za kraj maja, a nakon 26 odigranih kola Juventus ima 63 boda, jedan bod više od Lazija i do kraja ćemo sigurno gledati žestoku borbu za naslov.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi