Fudbal u Italiji ostaje pod suspenzijom barem do 14. juna

Serija A se sigurno neće nastaviti 13. juna

Fudbal u Italiji ostaje pod suspenzijom barem do 14. juna

Italijanska fudbalska federacija (FIGC) je večeras saopštila da fudbal u Italiji, uključujući i Seriju A, ostaje pod suspenzijom barem do 14. juna.

Od danas su za klubove Serije A trebali biti dozvoljeni ekipni treninzi (u međuvremenu je došlo do neslaganja oko medicinskog prokola), a organizacija lige se nadala da će se utakmice sezone 2019/2020 nastaviti igrati 13. juna.

To se sigurno neće desiti. Ipak, samo par dana kasnije, Serija A bi se možda mogla nastaviti.

FIGC je večeras saopštio da će se posljednji dekret kojeg je potpisao italijanski premijer Giuseppe Conte poštivati i za fudbal i Seriju A. Podsjetimo, zadnjim dekretom svi sportski događaji i takmičenja ostaju pod suspenzijom do 14. juna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To znači da, po mjerama koje su sada na snazi u Italiji, utakmice Serije A neće biti moguće prije 15. juna.

Da li će se tada suspendovana sezona Serije A nastaviti, ostaje da se vidi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi