Fudbal u Srbiji ne počinje 18. maja

Oglasio se generalni sekretar Zajednice Super lige

Fudbal u Srbiji ne počinje 18. maja

Prije dva dana su se u srbijanskim medijima pojavile informacije da bi se tamošnja Super liga mogla nastaviti 18. maja.

Bilo je to optimističnije predviđanje i od onog koje je nedavno iznio prvi čovjek Crvene zvezde Zvezdan Terzić kada je rekao da bi prema njegovom mišljenju nastavak sezone, prekinute zbog pandemije koronavirusa, mogao uslijediti 23. maja.

Ipak, srbijanski superligaši sigurno neće na teren 18. maja, stigla je poruka "sa vrha".

Navode o 18. maju kao datumu nastavka takmičenja demantovao je generalni sekretar Zajednice Super lige Darko Ramovš.

"Niko u ovom detalju nije obratio pažnju da je 18. maj u stvari ponedjeljak, a pošto se fudbal u Srbiji igra uglavnom vikendom ili eventualno sredinom nedjelje, ta opcija u startu otpada", izjavio je Ramovš za Večernje novosti.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Kako kaže Darko Ramovš, niko još ne može sa sigurnošću tvrditi kada bi se sezona Super lige mogla nastaviti.

"Niko u Zajednici Super lige ne sjedi skrštenih ruku. Ponavljam, čekamo preporuke medicinskih stručnjaka, kao i zvanične odluke državnih organa, ali se svakodnevno bavimo raznim opcijama... Razmišljamo o eventualnim datumima nastavka lige, terminima za Kup, varijantama sa plej-ofom i plej-autom ili bez njih. Sa ispadanjem iz lige i popunjavanjem elitnog takmičenja. U ovom trenutku ništa ne možemo konkretnije da kažemo iz prostog razloga što cijelu situaciju diktira nešto što je već skoro više od dva mjeseca jače od nas, jače od cijele planete, a to je opasni virus", izjavio je Ramovš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi