Srbijanski doktor poručuje: Testiranje prije svakog treninga, rezultati za deset minuta

Smatra da će u Srbiji krenuti prvenstvo do kraja maja

Srbijanski doktor poručuje: Testiranje prije svakog treninga, rezultati za deset minuta

Samir Mlaćo

Doktor Miljko Ristić, čuveni srbijanski kardio hirurg smatra da će prvenstvo u Srbiji krenuti prije mjeseca maja.

“Ja sam optimist, verujem da će krenuti prije kraja maja. Svima u svijetu je u interesu da se fudbal nastavi. Za taj sport su vezane ogromne finansije, ogroman broj porodica živi od fudbala. Čekamo, naravno, uputstva od UEFA i FIFA”, rekao je dr. Ristić za Alo.

Najavio je i kako će izgledati prve utakmice.

"Testiranje bi svakako trebalo uraditi prve prvog zajedničkog treninga. Rezultati se sada dobijaju za desetak minuta, tako da bi ekipe brzo znale na čemu su. Ukoliko bi svi imali negativan rezultat, ne bi bilo prepreke da se izađe na teren, a ako bi neko imao pozitivan test, za njega ne bi bilo mjesta u ekipi dok ne prođe period samoizolacije”.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Smatra da će sportisti moći izdržati zgusnuti raspored, te da je jasno da će sve za sada proći bez publike na stadionima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi