Fudbal živi u Portugalu!
Foto - EPA

Nastavlja se sezona

Fudbal živi u Portugalu!

M. Šljivak

Fudbalska sezona u Portugalu bit će nastavljena.

To su jučer na sastanku s premijerom Antoniom Costom odlučili čelnici klubova i Fudbalskog saveza ove zemlje, a sezona će biti nastavljena krajem maja.

Glavnu riječ na sastanku imali su naravno čelnici najvećih klubova Porta, Benfice i Sportinga. Niko od njih nije ni pomišljao da se sezona prekine, a od vlade su dobili pozitivno svjetlo za nastavak takmičenja.

Tako će se prvenstvo u portugalskoj Primeiri nastaviti u posljednjoj sedmici maja. Ekipe bi se na terenu trebale pojaviti 30. dana u mjesecu i sezona bi trajala do jula. Zvanična potvrda od premijera Coste stići će danas.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

To su svakako dobre vijesti za evropski fudbal posebno kada se zna da su zemlje poput Francuske i Nizozemske odlučile prekinuti sezone.

Prvenstvo u Portugalu stalo je u 24. kolu, a na vrhu bitku za titulu vode Porto i Benfica.

Top Komentari

yossarian
Dobili su pozitivno svjetlo? Kakvo je to negativno svjetlo?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti