Fudbaler Ajaxa izabrao Wolfsburg ispred Napolija

Transfer je dogovoren

Fudbaler Ajaxa izabrao Wolfsburg ispred Napolija

Prvo pojačanje Wolfsburga za sljedeću sezonu bit će fudbaler po imenu Amin Younes, javljaju njemački mediji.

Čelnici nekadašnjeg šampiona Njemačke su navodno postigli dogovor s ovim 24-godišnjim fudbalerom porijeklom iz Libanona, a u Wolfsburg će stići potpuno besplatno, jer mu u junu ističe ugovor s Ajaxom.

Nijemci pišu da je Younes najprije pregovarao sa Napolijem, dvije strane su bile blizu dogovora, no mladi ofanzivac je zbog ličnih razloga odlučio da odbije ponudu i vrati se u Njemačku.

Younes je nastupao za reprezentaciju Njemačke u ljeto prošle godine na Kupu konfederacija, ali su minimalne šanse da će putovati na Mundijal u Rusiju, pogotovo iz razloga što je od marta u drugom Ajaxovom timu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U prošlosti Younes je u Njemačkoj već imao priliku igrati za Borussiju M'Gladbach i Kaiserslautern.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi