Fudbaler Aston Ville motivisao Plemiće svojom ponižavajućom izjavom: "Neka to ne shvate kao uvredu"

Zrinjski gostuje u Engleskoj

Fudbaler Aston Ville motivisao Plemiće svojom ponižavajućom izjavom: "Neka to ne shvate kao uvredu"

Admin Čaušević

Utakmica karijere je pred mnogim igračima Zrinjskog koji od 21 sat na Villa Parku gostuju slavnoj Aston Villi u 2. kolu Konferencijske lige te se nadaju pozitivnom rezultatu u svojoj evropskoj avanturi.

Aston Villa je u prvom kolu iznenađujuće poražena od Legije sa 3:2, dok je Zrinjski kreirao senzaciju protiv AZ Alkmaara nakon što je gubio sa 0:3 te ostvario trijumf sa 4:3.

Na press konferneciji uoči utakmice za medije je govorio defanzivac Aston Ville Ezri Konsa koji je kazao da nikada nije čuo za Zrinjski što će sigurno biti motiv za Plemiće.

Ipak, 25-godišnjak je poručio da na taj način nije želio uvrijediti višestrukog prvaka BiH.

"Nikada nisam čuo za ekipu s kojom igramo , ali ipak nije uvreda prema njima. Gubili su 3:0 u svojoj posljednjoj utakmici i uspjeli pobijediti 4:3, tako da znamo da nas čeka težak meč", kazao je Konsa.

"Čeka nas prvi domaći meč nakon mnogo vremena, znamo koliko to znači navijačima. Utakmica u Poljskoj je bilo prvo evropsko iskustvo za mnoge od nas."

Oglasi

"Znamo da će atmosfera biti glasna i da će navijači iza nas biti 90 minuta. Villa Park je naša kuća i kad znaš da te bodri 40.000 navijača onda daješ sve od sebe."

Trener Unai Emery je bio kristalno jasan da će njegov tim ići na pobjedu pogovoto nakon poraza u prvom kolu pošto su bodovi neophodni.

"Moramo pobijediti, morat ćemo se boriti. Ne želimo da to bude igranje pod pritiskom, već da igramo dobro, sa karakterom, da nametnemo svoje ideje i osvojimo tri boda", kazao je španski trener.

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić je uoči utakmice kazao da će njegovim igračima trebati i malo sreće te se nada da engleski tim neće imati svoj dan.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Aston Villa je nemjerljivo kvalitetanija ekipa od nas, dat ćemo maksimum vidjet ćemo koliko će to biti dovoljno, pomalo zvuči nestvarno da je pred utakmicu Zrinjski prvi u grupi, a Aston Villa posljednja", između ostalog je rekao hrvatski trener.

Utakmica na Villa Parku počinje u 21 sat. Meč će suditi švicarske sudije na čelu sa Ursom Schnyderom.

Top Komentari

mrkva
Najveci uspjeh BIH nogometa. Zrinjski vec sad najbolji klub u Hercegovini svih vremena.
5 4
user1682803749
11:0
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi