Velika utakmica za bh. fudbal: Zrinjski večeras igra na kultnom stadionu protiv bivšeg prvaka Evrope

Gostovanje u Birminghamu

Velika utakmica za bh. fudbal: Zrinjski večeras igra na kultnom stadionu protiv bivšeg prvaka Evrope

Haris Zilić

Nastavlja se i takmičenje u grupnoj fazi Konferencijske lige, večeras su na rasporedu utakmice drugog kola, a za bh. javnost je svakako zanimljiva grupa E.

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine ekipa Zrinjskog će gostovati na kultnom Villa parku u Birminghamu.

Mostarski klub večeras izazi na megdan Aston Villi jednom od najvećih i najslavnijih engleskih timova, koju mnogi svrstavaju u veliku petorku engleskog fudbala kroz historiju.

To će biti veliki ispit za Zrinjski, možemo i reći nagrada za sve urađeno do sada. Nije mala stvar igrati protiv jednog tima iz Engleske i to u grupnoj fazi evropskih takmičenja.

Aston Villa je apsolutni favorit u ovom duelu, ali izabranici Krunoslava Rendulića nemaju šta da izgube, dok bi neki senzacionalan rezultat sasvim sigurno odjeknuo fudbalskom Evropom.

Oglasi

Zrinjski utakmicu dočekuje sa prve pozicije nakon trijumfa protiv AZ Alkmaara rezultatom 4:3, dok Aston Villa u prvoj utakmici poražena od Legije u Varšavi rezultatom 3:2.

Ovo će biti i drugi put od nezavisnosti naše zemlje da jedan bh. klub igra protiv bivšeg prvaka Evrope.

Tu čast je prije Zrinjskog imalo Sarajevo koje je u play-offu Evropa lige odmjerilo snage sa škotskim Celticom.

"Prevelika utakmica i za nas i za BiH i za Mostar. Ko bi rekao da smo u ovom trenutku mi na prvom, a oni na posljednjem mjestu? To je draž fudbala. Idemo prije svega da uživamo sutra i da damo svoj maksimum u Birminghamu", rekao je najbolji fudbaler Zrinjskog Nemanja Bilbija i dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Ne treba previše analizirati ekipu Aston Ville, koja igra u engleskoj Premijer ligi, najjačoj ligi na svijetu. Mi moramo biti na 100 odsto mogućnosti, a oni da imaju lošiji dan, kako bismo izvukli pozitivan rezultat".

Aston Villa je sedam puta bila prvak Engleske, sedam puta osvajač FA Kupa, pet puta su osvojili Liga kup Engleske, jednom su osvojili Kup šampiona današnju Ligu prvaka, osvajali su i Super Kup Evrope, kao i Intertoto Kup.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Idemo uživati, rezultat nas ne treba opterećivati, znamo snagu i vrijednost protivnika, znamo iz koje lige dolaze znamo koliko su bolji,koliko su skuplji...ovo je utakmica za uživanje kako god završi...iz ove utakmice možemo samo dobiti ne mislim na rezultat nego na sve ostale popratne stvari...zlobnici priželjkuje 10 0 za Aston Villu....iskreno za toliko su bolji al opet kažem ovo nam je utakmica za uživanje pa ako i završi tako mi smo puno dobili iz ove utakmice...pogledajte engleske portale skoro pa na svakom se piše o Zrinjskom i BH nogometu...sretno Zrinja kako god da završi
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi