Fudbaler Chelseaja bi u Serie A: "Povratak? Moguće je..."
Foto: EPA

Od 2018. u Londonu

Fudbaler Chelseaja bi u Serie A: "Povratak? Moguće je..."

Prvotimac Chelseaja Emerson Palmieri učestalo se dovodi u vezu s povratkom u Serie A.

Prije nego što je u januaru 2018. godine završio na Stamford Bridgeu, Emerson je ostavio dobar trag u Italiji noseći dresove Palerma i Rome i ne čudi što ga danas nekoliko tamošnjih klubova želi dovesti.

Spominje se interes Milana, Napolija, zatim Juventusa, a čini se da ni on sam ne bi imao ništa protiv da ponovo zaigra na Apeninima. Barem prema onome što je rekao u intervjuu za Sky Sport.

"Bio sam jako sretan u Italiji. Svidjela mi se kultura, zato sam i odabrao nastupati za njihovu reprezentaciju. Povratak je itekako moguć, ali ja sam trenutno igrač Chelseaja i ne žuri mi se nigdje", rekao je 25-godišnji defanzivac.

Govorio je i o saradnju sa sadašnjim trenerom Chelseaaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Lampard je prava legenda u klubu, a još ima prostora za napredak. Nevjerovatno je koliko ga navijači vole. Svaki dan upijam ono što govori. Kad veznjak zabije 400 golova, onda znate da ima nešto pametno za reći. Prije ovoga, gledao sam ga na igricama, sada radim s njim i to je prekrasan osjećaj", zaključio je.

Do prekida sezone Emerson je odigrao 18 utakmica za Chelsea i pritom ubilježio jednu asistenciju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi