Fudbaler Finske zna recept za pobjedu na Bilinom polju

Razmišlja optimistično

Fudbaler Finske zna recept za pobjedu na Bilinom polju

Admin Čaušević

Ključni susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Bosna i Hercegovina igra u subotu. Zmajevi će u Zenici ugostiti Finsku. 

Obje selekcije su početkom sedmice počele s pripremama za susret, a Finci u našu zemlju dolaze s optimizma i vjeruju u dobar rezultat.

Najveća opasnost će prijetit od Teemu Pukkija, međutim defanizvci bh. selekcije će morati obratiti pažnju i na Jassea Tuominena.

Osim sa BiH Finci će u oktobarskom prozoru kvalifikacija igrati i sa Aremnijom. Tuominena bi zadovoljile pobjede u ta dva duela.

"Pobjede u oba duela bi bile zadovoljavajuće. Ne razmišljam previše o konačnom rezultatu, ali pobijedit ćemo oba susreta", rekao je napadač Bate Borisova.

Ovaj 23-godišnjak zna i recept za pobjedu skandinavske selekcije na Bilinom polju. Prema njegovom mišljenju kljuć će biti dobra obrana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Gostujuća pobjeda u subotu zahtjeva uspješnu igru u odbrani. Nakon toga ćemo iskoristiti naše prilike koje dobijemo", smatra Touminen.

Utakmica BiH - Finska igra se u subotu s početkom u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi