Fudbaler iz Premier lige uhvaćen pri konzumaciji kokaina
Veliki broj fudbalera je godinama unazad padao na doping testiranju, a često je upravo razlog bio "šmrkanje" kokaina (Foto: EPA)

Identitet mu nije otkriven

Fudbaler iz Premier lige uhvaćen pri konzumaciji kokaina

Midhat Šljivak

Fudbaleri se tokom božićnih i novogodišnjih praznika često previše opuste, a ta opuštenost ide često do krajnjih granica, pa se usput odluče i probati zabranjene supstance.

Prema informacijama iz Engleske, neimenovani fudbaler jednog engleskog premierligaša uhvaćen je u toaletu noćnog kluba kako "šmrče" kokain, a uhvatio ga je saigrač iz ekipe.

Fudbaler je navodno tokom timske zabave pretjerao sa alkoholom. Uspio se nekako domoći i kokaina, ali je uhvaćen u konzumaciji.

Nakon pola sata pojavio se i menadžer tima za kojeg igra ovaj fudbaler. On međutim nije znao da je njegov igrač pod uticaijem droge, te misleći da je pijan, poslao ga je kući taksijem

Izvor iz kluba za The Sun je otkrio sljedeće podakte.

"Svi pričaju o tome. Nije bila zvanična zabava kluba, ali nekoliko pića nakon utakmice pretvorili su se u zabavu na kojoj se našlo nekoliko fudbalera i menadžer kluba. Saigrač ga je vidio kako šmrče u toaletu i kako pravi "liniju". Nakon pola sata bio je u potpunom haosu. Nije bio samo pijan. Šef je poludio, odveo ga je na stražnji izlaz i poslao ga je kući taksijem, misleći da je popio previše", istakao je izvor iz nepoznatog kluba.

Također, izvori govore da se igrač opustio jer je samo dan ranije uspješno prošao antidoping test, te nije bilo opasnosti da će ga u narednom periodu ponovo testirati.

Kolika je kazna za korištenje kokaina u fudbalu?

Fudbaleri se suočavaju sa dvogodišnjom zabranom bavljena svim sportskim aktivnositima ako im se u krvi pronađu uzorci droga A klase, među kojima je i kokain.

Ova droga nakon konzumacije u krvi ostaje 48 sati, dok se u urinu može pronaći nakon četiri dana. Prošle sezone Antidoping komisija u Engleskoj je obavila više od 5.000 testova, a od čega je gotovo 2.000 igrača bilo iz Premier lige, ali većih skandala nije bilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, šestorica fudbalera pala su na testiranju jer su koristili rekreacijske droge, ali njihov identitet nije otrkiven.

Bit će svakako interesantno vidjeti šta će se dešavati u ovom slučaju, jer će istraga sasvim sigurno biti pokrenuta.

Top Komentari

BosniaForeverKladusa
Andy Carroll šmrkao, uhvatio ga Samir Nasri :D
8 0
samobordo1946
Pa sta? kod nas 90% igraca i ne igraju ako nisu nasmrkani :D
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi