Održan žrijeb parova završnice Lige nacija!

Domaćinstvo pripalo Portugalu

Održan žrijeb parova završnice Lige nacija!

E. Čaušević

U Dablinu je danas održan žrijeb parova završnice Lige nacija u Grupi A gdje se za trofej bore Portugal, Holandija, Engleska i Švicarska.

UEFA je odlučila da će se završnica Lige nacija igrati u Portugalu u junu naredne godine, a danas su izvučeni i parovi. U polufinalu ovog takmičenja sastaju se Engleska - Holandija i Portugal -Švicarska.

Portugalu je domaćinstvo pripalo nakon što se Italija i Poljska nisu plasirali na završnicu, a oni su jedini i željeli organizaciju završnog turnira Lige nacija.

Polufinalne utakmice Lige nacija igraju se 5. i 6. juna 2019. godine, meč za treće mjesto i finalna utakmica igraju se 9. juna na Dragau.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi