Fudbaler Milana mora bivšem klubu platiti 16.5 miliona eura
EPA

CAS presudio

Fudbaler Milana mora bivšem klubu platiti 16.5 miliona eura

Fudbaler Milana Rafael Leao primoran je svom bivšem klubu Sportingu platiti 16.5 miliona eura.

Leao se kao fudbaler kluba iz Lisabona vodio do ljeta 2018. godine kada je naprije prešao u Lille, a odlasku je prethodio jednostrani raskid ugovora.

Naime, Leao je bio žrtva nezadovoljnih navijača Sportinga poslije čega je odlučio da samovoljno napusti klub, a zbog takvog ponašanja Sporting se žalio FIFA-i smatrajući kako "nije imao osnovanih razloga za raskid ugovora".

Iako je FIFA u međuvremenu tu žalbu odbacila, u Sportingu nisu odustajali, pa su se žalili CAS-u koji je na kraju presudio u njihovu korist i naložio sadašnjem fudbaleru Milana da plati odštetu od 16.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećanja radi, Leao je u Milan došao prošlog ljeta za 25 miliona eura. Trenutno mu ne ide baš najbolje, zabio je samo dva pogotka u 22 utakmice...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi