Fudbaler rođen u Stocu odlučio Old Firm

Slavlje Glasgow Rangersa

Fudbaler rođen u Stocu odlučio Old Firm

E. Škorić

U velikom derbiju Škotske Celtic je ugostio Glasgow Rangers, koji je na kraju slavio s 2:1.

Derbiji Celtic - Rangers priča su za sebe i uvijek su to utakmice pune naboja, sa dosta strasti i uzbuđenja, a današnji okršaj pripao je blagom autsajderu Glasgow Rangersu.

U 33. minuti Celtic je imao zlatnu šansu da povede, ali je Christiev udarac odbranio golman gostiju, a samo tri minute kasnije Barišić je uposlio Kenta, koji lijepim golom donosi gostima prednost.

Samo pet minuta kasnije Edouard je izjednačio na 1:1 nakon udarca McGregora.

Redale su se šanse na obje strane, ali Rangers dolazi do pobjede u nastavku. Fudbaler rođen u Stocu Nikola Katić je pogodio na još jednu asistenciju Barišića i Rangersu donio velika tri boda.

Celtic i pored poraza ostaje prvi, ali sada ima samo dva boda više od ljutog rivala, koji ima utakmicu manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi