Reprezentativca Hrvatske gađali staklenom flašom, intervenisala policija

I to za vrijeme utakmice

Reprezentativca Hrvatske gađali staklenom flašom, intervenisala policija

S. Grebović

Ekipa Rangersa stigla je do gostujuće pobjede protiv Hiberniana rezultatom 3:0 u 17. kolu škotskog Premiershipa, a meč su obilježile neželjene scene za vrijeme same utakmice.

Igrala se 60. minuta kada je domaći igrač Porteous grubo startovao nad Bornom Barišićem, nakon čega je Hrvat ostao ležati na tlu.

To je izrevoltiralo domaću publiku koja je povrijeđenog igrača pokušala pogoditi staklenom flašom, koja je srećom pala pored njega. Na sve to je poludio veliki Steven Gerrard koji se izderao na četvrtog sudiju i tako iskazao svoje nezadovoljstvo.

U jednom je trenutku došlo i do naguravanja dva protivnička tabora, a uzavrele strasti morali su smirivati zaštitari i policija. 

"Svašta su bacali u teren, ali to nije naš problem, oko toga neka se zamaraju u Hibernianu, takve stvari ne želim vidjeti ni na kojem stadionu. Želimo da naši igrači budu sigurni, kao i ostali navijači", rigao je vatru veliki Stevie G.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi