Fudbaleri koji su kasnije postali uspješni treneri

Impresivna lista sjajnih fudbalera i stručnjaka

Fudbaleri koji su kasnije postali uspješni treneri

E. Čaušević

Mnogi fudbaleri nakon završetka igračke karijere odluče se uploviti u trenerske vode, a samo rijetki od njih uspiju da ostvare zapažene rezultate.

U historiji fudbala mnogo je fudbalera na kraju svoje karijere odlučilo da se okušaju kao treneri, ali se rijetki mogu pohvaliti da su nastavili gdje su stali kao igrači. 

Istina je da mnogi su mnogi uspješni treneri bili dosta lošiji igrači, ali je rijetkost da fudbaleri koji su važili za najbolje istim koracima nastave u trenerskoj karijeri.

Donosimo vam listu osam fudbalera koji su igrali zapaženu ulogu u svojim klubovima, a nakon toga su 'harali' u trenerskom poslu, i još uvijek to rade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi