Fudbaleri koji su kasnije postali uspješni treneri

Fudbaleri koji su kasnije postali uspješni treneri

8. Laurent Blanc

Endin Čaušević

Mnogi fudbaleri nakon završetka igračke karijere odluče se uploviti u trenerske vode, a samo rijetki od njih uspiju da ostvare zapažene rezultate.

Blanc je u svojoj igračkoj karijeri nosio dresove mnogih evropskih velikana. Nastupao je u Barceloni, Interu, Marseilleu, Manchester Unitedu... Kruna fudbalske karijere bilo mu je osvajanje Svjetskog prvenstva 1998. i Evropskog prvenstva 2000. godine sa reprezentacijom Francuske.

Svoju trenersku karijeru započeo je 2007. godine na klupi Bordeauxa u kojem je proveo tri sezone, a s ovim klubom osvojio je titulu prvaka Francuske. Nakon toga bio je selektor Francuske od 2010. do 2012. godine, a ljubitelji fudbala u BiH pamte ga jer je vodio Francusku u kvalifikacijama za EP 2012.

Nakon Francuske 2013. godine stigao je na klupu PSG-a na kojoj se još uvijek nalazi. S PSG-om je do sada osvojio dvije titule prvaka Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti