Fudbaleri koji su kasnije postali uspješni treneri

Fudbaleri koji su kasnije postali uspješni treneri

7. Johan Cruyff

Endin Čaušević

Mnogi fudbaleri nakon završetka igračke karijere odluče se uploviti u trenerske vode, a samo rijetki od njih uspiju da ostvare zapažene rezultate.

Malo je fudbalera koji su ostavili dubok trag u historiji fudbala kao Johan Cruyff. Holanđanin se smatra za jednog od najboljih napadača svih vremena, a odlične partije pružao je u dresovima Ajaxa i Barcelone.

Cruyff je u svojoj karijeri tri puta osvojio Zlatnu loptu, a ostvario je i sjajnu trenersku karijeru. Vodio je s klupe Ajax i Barcelonu i osvojio je mnoge trofeje. Za današnju igru Barcelone najzaslužniji je upravo Cruyff koji važi za osnivača tika-take. Zadnji angažman imao je na klupi Katalonije od 2009. do 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti