Fudbaleri Olimpika do 15. jula na Jahorini

Visinske pripreme

Fudbaleri Olimpika do 15. jula na Jahorini

Igrači i stručni štab FK Olimpik danas su otputovali na Jahorinu.

Na ovoj olimpijskoj planini fudbaleri sarajevskog kluba će boraviti do 15. jula, a period na Jahorini će iskoristiti kako bi se što bolje pripremili i uigrali za nadolazeće izazove u 1. ligi FBiH.

"Zadovoljan sam kako su igrači podnijeli startne napore, koje iziskuje početak priprema. Najbitnije je da smo svi zdravi i da nema povreda", rekao je prije polaska trener FK Olimpik Dragan Radović.

Plan priprema je podrazumijevao odlazak na pripreme izvan našeg glavnog grada.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Rekli smo na početku da ćemo otputovati negdje izvan Sarajeva. Jahorina je idealna, imamo sve uslove za rad i da sprovedemo plan u djelo. Imamo dobar smještaj, dobre uslove i sve što je potrebno je da se skoncentrišemo na rad, kako mi u stručnom štabu, tako i fudbaleri", kazao je Radović i dodao:

"Na put ide 27 fudbalera, svi igrači koji su u kadru dobit će priliku da se nametnu za finalni dio priprema. Ove godine smo dodatno podmladili ekipu i ona je skoro tri godine u prosjeku mlađa od one koja je završila prethodno prvenstvo. Želimo dati priliku svim mladim igračima iz našeg kadra da se izbore za minute u narednoj sezoni. Za 14. juli zakazan je i susret sa ekipom Igmana iz Konjica i to će biti naša prva ozbiljnija provjera da vidimo u kakvom smo stanju i na čemu trebamo dodatno raditi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi