Fudbaleri za koje nikada ne biste ni pomislili da su u rodbinskoj vezi

The Sun donosi zanimljivu priču

Fudbaleri za koje nikada ne biste ni pomislili da su u rodbinskoj vezi

E. Čaušević

Svijet fudbala zaista piše nevjerovatne priče, a ovaj put možete saznati koji fudbaleri su rodbinski vezani što sigurno nikada ne biste mogli ni zamisliti.

U svijetu fudbala mogli smo vidjeti legendarnu braću Toure, Charlton, De Boer, Neville, Laudrup i druge, no ovaj put engleski mediji otkrili su neke rodbinske veze između fudbalera koje vjerovatno niste znali.

Naime, ispostavilo se da su legendarni igrač Jay-Jay Okocha i trenutni fudbaler Evertona, Alex Iwobi, itekako vezani jer je Iwobi sin Okochine mlađe sestre. Iwobi se nikada nije hvalio da mu je Okocha bliži krug porodice i mnogi su se iznenadili kada su to saznali.

Drugi fudbalski par za koji sigurno niste znali da su rodbinski vezani su Philippe Coutinho i Jouninho. Jouninho je bivša zvijezda Middlesbrougha kojeg fanovi Premiershipa dobro pamte. Ispostavilo se da su Juninho i Coutinho dosta bliski rođaci.

No, ono što je najviše iznenadilo javnost jeste da su Luka Modrić i Mark Viduka u rodbinskoj vezi. The Sun tvrdi da su oni daleki rođaci jer je poznato da je Vidukin otac još u prije više od 50 godina odselio u Australiju, ali očito da imaju rodbinske veze s familijom Luke Modrića.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, rođaci su i Gini Wijnaldum, te nekadašnja velika nada holandskog fudbala i Real Madrida, Royston Drenthe.

Bliži rođaci su Didier Drogba i nekadašnji igrač Birminghama, Olivier Tebily. Naime, njihovi očevi su braća i zbog toga je jasno koliko su Drogba i Tebily vezani, ali se to nije baš znalo u javnosti.

Top Komentari

vence
"Odselio prije vise od 50 godina, al ocito da imaju rodbinsle veze"...ovo ocito bi trebalo potkrijepiti necim..sta je nama ocito iz toga druze sto so ti naposap ocito? Moj dedo je prije 50 godina otisao na hadz i ocito je da sam ja navijac Veleza :) ista veza ko odlazak Vidukinih u Australiju i rod veza sa Modricima ??
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi