Zmajevi jutros imali trening oporavka, počele pripreme za Island

Čemu da se nadamo?

Zmajevi jutros imali trening oporavka, počele pripreme za Island

Samir Mlaćo

Mučili smo se protiv Lihtenštajna, ali na kraju slavili 2:1.

Izgledali smo blijedo, bezidejno i tromo, iako se selektor Meho Kodro nije složio sa tom konstatacijom nakon meča.

Kazao je da je Lihtenštajn napredovao i da to nije selekcija sa početka kvalifikacija. Vjeruje da će isti napraviti probleme selekcijama s kojima se borimo za plasman na Evropsko prvenstvo.

Dan poslije počinju pripreme za Island. Meč se igra u ponedjeljak i naše momke čeka dug put.

Opis nije dostupan.

Jutros je odrađen lakši trening, što je potvrđeno na stranici Nogometnog saveza BiH.

Oglasi

"Zmajevi su jutros u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odradili trening oporavka nakon jučerašnje utakmice", stoji u objavi.

Podsjetimo, Meho Kodro se sinoć obratio medijima nakon završene utakmice.

"Napravili su nam određenih problema, ali smatram da je Lihtenštajn kvalitetna ekipa bez obzira šta ko misli, vodi ih Nijemac, igraju u čvrstvom bloku i nije lagano igrati protiv njih. Slovačka je do prije dva sata bila sedam bodova ispred nas i jedva su ih pobijedili, a namučili su i Luksemburg", rekao je iskusni stručnjak te nastavio:

"Igrali smo dobro prvih 25-30 minuta, pali smo nakon njihovog gola, u drugom poluvremenu je bilo dosta drugačije. Zabrinjavaju me neke stvari koje su se dešavale u drugom poluvremenu. Imali su prekid na kraju, ali ne vjerujem da su nas previše ugrozili."

Oglasi

"Počeli smo u sistemu 3-4-1-2 i mislili smo da ćemo tako probiti njihovu srednju liniju, tu se nismo snašli, u drugom poluvremenu smo promijenili sistem, da ojačamo sredinu, da držimo taj dio veznog reda i mislim da smo uspjeli."

Kazao je da su igrači pod njegovim vodstvom kratko na okupu te da je važno da je ekipa na -4 u odnosu na drugo mjesto.

"Morate shvatiti da smo imali četiri treninga, igrači prihvataju promjene, treba vremena, večeras je igrao Island, igrala je i Slovačka, izgubili su i stvari su za mene rezultatski idealne."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Da smo dobili 3,4 razlike sve bi bilo fino, postavljali biste mi druga pitanja, ali ako ništa ova utakmica će nas pozvati na oprez i da se drugačije pripremimo na meč protiv Islanda."

"Nema razloga da mijenjamo sistem, svaka utakmica donosi svoje posebnosti, ali sam zadovoljan sa igračima pozadi, dobro su funkcionisali i naročito po lijevoj strani preko Seada Kolašinca. Možda nas je malo gol njihov poremetio jer nam nisu dozvoljavali da se razmašemo."

Top Komentari

Convict
I baklave i pecenja.
0 0
LedeniTuzla
Valja se oporaviti od setanja...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi