Bh. reprezentacija meta ismijavanja i u regionu: Bolno je i čitati izvještaje, te naslove...
FOTO: NS BiH

Doživjeli smo blamažu u Luksemburgu

Bh. reprezentacija meta ismijavanja i u regionu: Bolno je i čitati izvještaje, te naslove...

Samir Mlaćo

Ponovo je naša nogometna reprezentacija razočarala svoje vjerne navijače. Sinoć smo u još jednoj blamaži poraženi od Luksemburga sa čak 4:1.

Poraz koji mnogo boli i poraz koji nam po ko zna koji put jasno govori da mnogo toga ne štima u bh. nogometu. Preostalo je još da odigramo duel sa Slovačkom u nedjelju u Zenici i biće to kraj užasnih kvalifikacija naše reprezentacije.

Visok poraz u Luksemburgu izazvao je dosta pažnje i sportske javnosti u regionu. Svi mediji jasno ističu da su se bh. reprezentativci propisno obrukali, što je apsolutno tačno i nemamo im šta zamjeriti. 

Telegraf.rs navodi upravo to u naslovu izvještaja sa meča, dok se u tekstu navodi da je bivši fudbaler Partizana Savo Milošević nastavio sa očajnim partijama na klupi BiH. Dodaju je Luksemburg nije samo slavio, već praktički 'unakazio' Bosnu i Hercegovinu.

Navode i to da je Milošević u dvije utakmice primio nevjerovatnih devet pogodaka, a postigao samo jedan.

Oglasi

Index. hr navodi da je BiH doživjela debakl u Luksemburgu, te dodaju da su bijesni bh. navijači bakljama prekinuli susret.

"Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u 9. kolu skupine J kvalifikacija za Europsko prvenstvo izgubila u Luksemburgu 4:1, upisala šesti poraz u skupini i ostala na očajnom predzadnjem mjestu. Iako je igrala bez svih glavnih zvijezda, momčad Save Miloševića odigrala je groznu utakmicu, a domaćini su sve riješili u prvom poluvremenu", navodi se između ostalog u izvještaju.

Sportske novosti ističu da je Luksemburg upisao protiv BiH historsijsku pobjedu, a naslov dovoljno govori.

"Nogometni liliputanac nikada u povijesti ovo nije napravio, a onda je došla Bosna i Hercegovina". Komšije su izvukle i zanimljiv podatak, pa nije ni čudo što je naša reprezentacija na meti ismijavanja.

"Večerašnja pobjeda od 4:1 protiv BiH najveća je u povijesti Luksemburga u kvalifikacijama za europska i svjetska prvenstva. Imao je Luksemburg poneku pobjedu i ranije, ali najveće su bile s 2:0. Bosna i Hercegovina je tako ušla u povijest nogometa ove države sa 640 tisuća stanovnika", navodi se u tekstu.

Germanijak.hr. navodi da je Slovačka ovjerila nastup na EURO 2024, te ističe da je BiH doživjela novi debakl. Pored izvještaja sa meča, navodi se i to da su bh. navijači prekinuli meč bakljama, te da su bili razočarani igrama njihovih ljubimaca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

B92.net u centar pažnje je stavio Savu Miloševića. Naveli su da je BiH sa Miloševićem doživjela novu bruku, te sinoć dobila novi težak udarac.

Bolje sigurno i nismo zaslužili, a svjesni su toga gotovi svi u reprezentaciji naše zemlje. Propisno smo se obrukali, a kraj kvalifikacija je u nedjelju u Zenici. Stiže nam Slovačka i možemo biti sretni što je kraj.

Top Komentari

user1653199688
Pa kad smo jad i cemer kakva vlast i vodstvo u svim sportovima sta se tu trebamo cuditi. Sve manekeni guraju ih menadzeri savez korumpiran A i nema vise niko tko je rodjen van BiH a da nesto i vrijedi da hoce igrati za Bih samo srednja buranija,i to sto nije ga pozv neka drug repre
1 0
Kakaks
Teska sramota ...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti