Selektor Hadžibegić se oglasio pred utakmicu, navijači iskazali veliko nezadovoljstvo
Odluka Faruka Hadžibegića da izostavi Miroslava Stevanovića nije se dopala navijačima reprezentacije Bosne i Hercegovine

Dosta je toga što mu se zamjera

Selektor Hadžibegić se oglasio pred utakmicu, navijači iskazali veliko nezadovoljstvo

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večerašnjom utakmicom protiv Islanda otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Pred meč u Zenici navijačima se javio selektor Faruk Hadžibegić, a njegov nastup se nije dopao većini navijača Zmajeva koji su pokazali veliko nezadovoljstvo.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Islanda počinje kvalifikacije za Euro 2024. godine. Selektor Faruk Hadžibegić odabrao je danas igrače s kojima napada Islanđane i iznenadio je sve odlukom da pored povrijeđenog Seada Kolašinca na tribinama ostavi Miroslava Stevanovića.

Hadžibegić se pred meč s Islandom oglasio na društvenim mrežama. Istakao je kako je ponosan što je dobio novu priliku da vodi nacionalni tim.

"Stigao je i dan kojeg, zajedno sa vama, iščekujem od svog imenovanja na mjesto selektora. Ponosan sam što imam priliku trenirati ove momke za koje sam se uvjerio koliko im znači nastup u dresu sa grbom Bosne i Hercegovine".

"Uvjeren sam da će na terenu, uprkos problemima s kojim smo se suočili, dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu i usrećimo naše navijače koji vjeruju u nas", rekao je Hadžibegić i zatražio je podršku navijača:

"Vaša podrška nam je itekako potrebna i zato, hvala vam unaprijed za svaki aplauz jer će nam to biti dodatni vjetar u leđa, a mi ćemo vam se, svi zajedno, pokušati odužiti na terenu", dodao je.

Oglasi

Njegova objava nije se dopala većini navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine. Veliko nezadovoljstvo su iskazali u komentarima i očigledno je da Hadžibegić nema neku naročitu podršku javnosti.

Selektoru se uglavnom zamjeri pozivanje određenih fudbalera u nacionalni tim, a mnogi fanovi naše selekcije ne mogu da vjeruju da se odrekao usluga Miroslava Stevanovića za ovaj meč.

Hadžibegić nije saopštio razloge zbog kojih je donio odluku da je Stevanović višak, a treba istaći da je fudbaler švicarskog Servettea potpuno zdrav.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Island igra se na Bilinom polju s početkom od 20:45 sati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Glavni sudija meča je Litvanac Donatas Rumšas. Pomoćnici su također iz ove zemlje, a to su Aleksandr Radius i Dovydas Sužiedelis. Četvrti sudija je Robertas Valikonis.

U VAR sobi smješteni su poznati italijanski suci Paolo Valeri i Daniele Doveri.

Top Komentari

Gari Garinča
Hadzibegic je u startu sam pokazao da nema pojma. Zato narode pripremite se za nove poraze BH repke.
4 2
neddim
Fuj, zovnut Duljevica koji ne igra ni u 2.Bundesligi, zovnut Mešanovića, Bilbiju, Kodru,a ne zovnut Miroslava Stevanovica... Gadi mi se
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi