Bh. reprezentativci i jutros istrčali na teren

Posljednje pripreme za okršaj sa Portugalcima

Bh. reprezentativci i jutros istrčali na teren

Samir Mlaćo

Kratki trening aktivacije odradili su upravo nogometni reprezentativni naše zemlje.

Istrčali su na teren kampa u Zenici, a prema viđenom, u našoj selekciji vlada pozitivna atmosfera.

Većih promjena prema svemu sudeći u odnosu na prošli meč neće biti, a nadamo se dobroj partiji naše selekcije, pa i pobjedi nad favorizovanim Portugalom.

Riječi hvale za našu reprezentaciju jučer su imali i Portugalci.

"Mislim da je Portugal, kao što svi znate, jedna od najboljih reprezentacija. Uvijek imamo pritisak kada igramo. Imamo pritisak da pobjedimo, da odigramo dobru utakmicu", rekao je Joao Felix, prvotimac Barcelone.

Oglasi

"Protiv nas igrali su jako dobro. Prvo poluvrijeme smo imali prednost, ali su se jako dobro branili. Dobra su ekipa, ima dobrih igrača, druge nacije igraju dobro također. Nije ovo laka grupa, ali mislim da Bosna i Hercegovina ima šansu da ide na Evropsko prvenstvo i mislim da će se sutra boriti za tri boda", završio je Felix.

Na press konferenciji je jučer govorio i selektor Portugala, Roberto Martinez.

"Imam veliki respekt prema protivniku. Počeo sam da pratim vaš fudbal 2014. godine. Od tada vidim veliki profesionalizam kod vaših igrača. Karijera Pjanića, Džeke, Kolašinca koji su napravili velike stvari. Imate veliki kvalitet. Mi smo se kvalifikovali, ali želimo dati sve od sebe sutra", rekao je Martinez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

I u našem taboru vladao je optimizam, a selektor Milošević je kazao da je situacija teška kada je u pitanju plasman na EURO, no da ne neće bježati od toga sve dok postoji i matematička šansa.

Treba istaći da ulaznica za večerašnji meč već odavno nema u prodaji i da će na Bilinom Polju sigurno vladati paklena atmosfera.

Top Komentari

kurcina2
Večeras mogu senzaciju napraviti i iznenaditi Portugal da ne istrče na teren
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi