Deset godina od velike tragedije bh. navijača: Ljuti Krajišnici nisu zaboravljeni!

Nacija je slavila, a onda je stigla užasna vijest

Deset godina od velike tragedije bh. navijača: Ljuti Krajišnici nisu zaboravljeni!

Samir Mlaćo

Nogometna reprezentacija naše zemlje večeras igra važan kvalifikacijski meč protiv selekcije Portugala.

Susret se igra u Zenici, na sigurno prepunom Bilinom Polju, a na tribinama će biti i popularni Ljuti Krajišnici.

Ipak, među njima neće biti trojica pripadnika grupe, a to su Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović koji su smrtno stradali u povratku sa jedne od utakmica reprezentacije.

Dok je bh. javnost slavila plasman u Brazil te 2013. godine, naši navijači krenuli su svojim kućama.

Golom Vedada Ibiševića u Kaunasu smo došli do pobjede nad Litvanijom i najzad dočekali plasman na veliko takmičenje i to Svjetsko prvenstvo, a uz sve to - u Brazilu.

Slavilo se satima nakon toga, ali jedna je vijest svima pokvarila raspoloženje i svu sreću odjednom je preplavila tuga zbog smrti trojice navijača BiH u Poljskoj.

Oglasi

Među hiljadama Bosanaca i Hercegovaca koji su krenuli prema Kaunasu bili su i mladići Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, članovi popularne grupe Ljuti Krajišnici.

Nekoliko sati prije početka susreta ekipa portala SportSport.ba je igrom sudbine razgovarala sa vođom navijača Ljuti Krajišnici, Hasibom Mahmićem, koji kao da je predosjetio da bi se nešto ružno moglo dogoditi.

"Nadam se da neće biti puno alkohola za ovaj dan i volio bih da se svi u miru i veselju vratimo u Bosnu živi i zdravi i da ne bude saobraćajki jer je danas dosta bilo saobraćajki na cestama. Jedino što želimo je da se navijači vrate sretno u miru i rahatluku i da ovaj Bajram proslave s najboljim poklonom", rekao je rahmetli Hasib.

Nekoliko sati kasnije Hasib će s dva prijatelja otići zauvijek, napustiti BiH i Zmajeve, ne osjetivši atmosferu s prve utakmice na Mundijalu. Njih trojica više nisu s nama fizički, ali u srcima su svih iskrenih i dobrih Bosanaca i Hercegovaca.

Godine prolaze, ali nećemo dozvoliti da ova tri odana navijača Bosne i Hercegovine odu u zaborav.

I jutros su Ljuti Krajišnici krenuli put Zenici kako bi bili podrška Džeki, Pjaniću, Šehiću, Cimirotu i društvu. Javili su se za SportSport.ba, te istakli da se nadaju pobjedi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Opis nije dostupan.

Sretno!

Top Komentari

Mowzilla
Rahmet im dusi ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
1 0
FahrudinKonjHodzic
kosu ovi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi