Vico Zeljković se danas obratio reprezentativcima naše zemlje

Posjetio kamp u Zenici

Vico Zeljković se danas obratio reprezentativcima naše zemlje

S. Mlaćo
Predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković posjetio je danas bh. reprezentativce u Kampu u Zenici i održao kratak sastanak pred početak treninga.

“Bez obzira na sva dešavanja proteklih dana, trebamo razmišljati samo o susretu sa Crnom Gorom a nakon toga i Rumunijom. Igrači moraju znati da sam tu za njih u svakom trenutku te da je naš zajednički cilj plasman u A Ligu nacija, te Euro. Vidim da vlada dobra energija i pozitivna atmosfera, fokus je još jednom ponavljam, na predstojećim utakmicama, a za sve druge stvari biće vremena i prilike za razgovor“, izjavio je Zeljković, prenosi službena stranica Saveza.

Jasno je da je Zeljković mislio na sporni prijateljski meč Rusija – BiH koji je zakazan u mjesecu novembru.

Otkako je prije desetak dana zakazan termin susreta bilo je raznih komentara o odigravanju utakmice. Dok su neki bh. reprezentativci bili isključivo protiv utakmice (Džeko, Pjanić, Ahmedhodžić..), iz Rusije su uglavnom poručivali da naša selekcija ne mora dolaziti ako ne želi. Šta će na kraju biti odlučeno, ostaje da se vidi.

Naši momci vrijedno se spremaju za petak, a danas je otpao Anel Ahmehodžić, te je poziv upućen Besimu Šerbečiću.

Šerbečić je karijeru počeo u Zvijezdi Gradačac, zatim je nosio dres Radnika iz Bijeljine, a onda je stigao transfer u Rosenborg. Bio je na posudbi u Sarajevu.

Trenutno igra za Aalesund, te je upisao ukupno 23 nastupa u aktuelnoj sezoni.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Odigrao je čak 37 utakmice za omladinske reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali tek očekuje svoj debi za seniorsku selekciju. Interesantno da je trebao debitovati 2018. godine protiv SAD, ali je tada otputovao u Norvešku na potpis ugovora s Rosenborgom, pa mu je odgođena želja da obuče dres A selekcije BiH.

Duel BiH - Crna Gora igra se u Zenici u petak od 20:45 sati. Pobjedom bi Zmajevi osigurali prvo mjesto i povratak u Ligu A, te bi obezbijedili nešto bolju poziciju u žrijebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Žrijeb je na programu 9. oktobra u Frankfurtu.

Top Komentari

s.vladovic
samo nemir u repki donosi po naredbi dode **** se njima za repku zivi bili pa vidjeli
10 0
Zoilomas
**** Vico mater svoju.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi