Luis Enrique dva dana prije početka SP-a ostao bez važnog igrača, novi poziv ide u Barcelonu

Kakav peh

Luis Enrique dva dana prije početka SP-a ostao bez važnog igrača, novi poziv ide u Barcelonu

Edmir Škorić

Španska nogometna reprezentacija doživjela je veliki peh samo dva dana prije početka Mundijala u Kataru, pošto se na treningu povrijedio defanzivac Jose Gaya.

Gaya je zadobio povredu zgloba na posljednjem treningu uoči prijateljske utakmice protiv Jordana.

"Gaya se povrijedio u slučajnoj situaciji, bez kontakta s protivnikom, pokušavajući da centrira. Ovo je vrlo neugodna vijest za nas", rekao je selektor Španaca Luis Enrique.

Sada novinar Javi Herraez iz "Cadena Ser" tvrdi da nogometaš Valencije neće biti spreman za utakmice Svjetskog prvenstva.

U tom slučaju Luis Enrique će imati pravo pozvati novog igrača. Najvjerojatnije će to biti jedan od dvojice Alejandra Baldea (Barcelona) ili Alexa Morena (Betis). U rezervi je još jedan igrač Barcelone, Marcos Alonso. Ako Gayu zamijene Balde ili Alonso, bio bi to 17. igrač katalonskog kluba na Svjetskom prvenstvu.

Aymeric Laporte igrao je lijevog beka u prijateljskoj utakmici protiv Jordana, a Jordi Alba ga je zamijenio u drugom poluvremenu.

Oglasi

Gaya je samo jedna u nizu velikih zvijezda koje su u posljednji čas otpale zbog povreda. Prethodno se to dogodilo Sadiju Maneu, Nicolasu Gonzalezu, Presnelu Kimpembeu, Bartlomieju Drawoskom, Joaquinu Correi...

Dugo se spremao za Katar, ali u posljednji tren je otpao

Gaya je ove sezone u dresu Valencije upisao 10 nastupa u La Ligi ove sezone te je imao tri asistencije. Španci će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi E. Rivali će im biti Kostarika (23. novembra), Njemačka (27. novembra) i Japan (1. decembra).

Ekipa Španije sanja da može da ponovi uspjeh iz 2010. godine kada je u Južnoj Africi osvojila naslov svjetskog prvaka, ali biće zaista teško s obzirom na velike promjene u reprezentaciji Furije, ali i na žestoku konkurenciju.

Selektor Španije je sa spiska izostavio golmana Manchester Uniteda Davida de Geu, kao i iskusnog PSG-ovog defanzivca Sergija Ramosa, dok je mnoge iznenadio poziv za Ansua Fatija, koji se u Barceloni nije naigrao u posljednje vrijeme.

Konačan spisak:

Golmani: Unai Simon, Robert Sanchez, David Raya.

Odbrana: Dani Carvajal, Cesar Azpilicueta, Eric Garcia, Hugo Guillamon, Pau Torres, Aymeric Laporte, Jordi Alba, Jose Gaya.

Vezni red: Sergio Busquets, Rodri, Gavi, Carlos Soler, Marcos Llorente, Pedri, Koke.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Napad: Ferran Torres, Pablo Sarabia, Yeremy Pino, Alvaro Morata, Marco Asensio, Nico Williams, Ansu Fati, Dani Olmo.

Marca sastavila sjajan tim od igrača koji nisu pozvani

Kepa (Chelsea) - Bellerin (Barcelona), Sergio Ramos (PSG), Inigo Martinez (Athletic Bilbao), Marc Cucurella (Chelsea) - Thiago (Liverpool), Mikel Merino (Real Sociedad), Fabian Ruiz (PSG), Sergio Canales ( Real Betis) - Iago Aspas (Celta Vigo), Gerard Moreno (Villarreal).

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Zato i nece daleko kad zove ove antitalente iz barcelone...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi