Luis Enrique: "Produžena ruka na terenu? Zna se, inače bi mi kćerka odsjekla glavu da je drugačije"
Španski selektor putem Twitcha komunicira sa navijačima, novinarima i ostatkom javnosti

Interesantan odgovor španskog selektora

Luis Enrique: "Produžena ruka na terenu? Zna se, inače bi mi kćerka odsjekla glavu da je drugačije"

Edmir Škorić, foto: EPA

Luis Enrique je odlučio da smanji komunikaciju s novinarima, pa je pokrenuo svoj Twitch kanal na kojem se povremeno javlja iz Katara i preko streama direktno komunicira sa novinarima, ali i navijačima i ostatkom španske javnosti.

Enrique je u prošlosti imao loše odnose sa novinarima i zna da se lako može naštetiti reprezentaciji ako se ne izvještava na najbolji način. Odlučio je stvar uzeti u svoje ruke i za sada mu dobro ide.

Ovo se naravno ne dopada novinarima u Španiji, iako su svejedno sve velike medijske kuće u toj zemlji poslale svoje ekipe na Bliski istok da direktno izvještavaju sa Mundijala, a Enrique je već imao nekoliko javljanja uživo.

U posljednjem od njih dobio je zanimljivo pitanje: "Vicente Del Bosque je kao bivši selektor za produženu ruku na terenu imao Sergija Busquetsa, a ko je Vaša produžena ruka?".

U pomalo šaljivom tonu Enrique je odgovorio: "Moja produžena ruka je Ferran Torres, kako mi kćerka ne bi odsjekla glavu".

Oglasi

Za one koji možda nisu upućeni, Enriqueova 22-godišnja kćerka Sira Martinez djevojka je ofanzivca Barcelone i jednog od španskih reprezentativaca Ferrana Torresa.

Sira je jedna jako skromna djevojka koja poput većine vršnjakinja ne bolje od društvenih mreža i ne objavljuje provokativne slike da bi stekla popularnost, a njena najveća ljubav, ako ne računamo na dečka i porodicu, su konji.

"Kad porastem, vidim se u kući na selu, kako se natječem i brinem o svojim konjima, ali svoj život ću živjeti za sebe i svoju sestru", rekla je Sira, kojoj je teško pala smrt sestre Xane.

No, vratimo se mi ipak sportskim temama i Luisu Enriqeu, koji će pokušati sa jednom novom generacijom napraviti dobar rezultat na SP-u.

Oglasi

Tokom streama, Enrique je kazao da treneri donose mnoge odluke i da je priodno da nekada i pogriješe. "To je dio moje profesije i ja sam se davno navikao na to".

Pitali su ga znatiželjni navijači da li može da im pokaže svoju sobu u hotelu u Kataru, na šta je odgovorio da je "soba jako uredna i ako želite jednog dana ću vam sve pokazati".

Šta bi bio da nije bio nogometaš? "Vatrogasac, cijenim to zanimanje, ili možda policija".

Najbolji trener? "Ima puno boljih trenera od mene. Dosta sam skroman tip, iako se na press konferencijama tako ne čini, ali mislim da sam dobar trener. Guardiola, Klopp, Ancelotti su svi priznati treneri koji su osvojili titule".

Enrique je preuzeo i ulogu novinara - putem streama izvještava iz Katara

Koje utakmice Svjetskog prvenstva će gledati? "Pokušat ću ih gledati što više, naročito one u grupama Fi G, s kojima se možemo suočiti".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

VAR: "Nadam se da to nema nikakvog značaja. Suci su manje važni kad su bolji. VAR je spektakularno oružje. Kao trener sam mirniji s VAR-om. Važno je fokusirati se na ono što možemo kontrolirati. Sucima želim sve najbolje".

Svjetsko prvenstvo počinje danas, a Španija se nalazi u grupi sa Kostarikom, Njemačkom i Japanom. Prvu utakmicu igra 23. novembra protiv Kostarike u Dohi, zatim 27. protiv Njemačke u Al Khoru i 1. decembra protiv Japana u Al Rayyanu.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Bas zbog pozivanja takvih igraca kao Ferrana necete daleko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi