Srbiji je teško pao poraz od Brazila, a Mitrović je odgovorio novinaru: "Kakvo pitanje..."

Mnoge zvijezde su često nervozne nakon poraza

Srbiji je teško pao poraz od Brazila, a Mitrović je odgovorio novinaru: "Kakvo pitanje..."

Samir Mlaćo

Brojne velike zvijezde sa osmijehom su stigle na Svjetsko prvenstvo, no vrlo brzo situacija se mijenja. Poslije poraza od novinara dobiju i pitanja koja im baš nisu po volji, pa se često dešavaju i reakcije na kakve je malo ko navikao. Srbijanska zvijezda Aleksandar Mitrović imao je šta reći jednom novinaru iz svoje zemlje poslije poraza od Brazila.

Srbija je jučer poražena od Brazila sa 2:0,  što je sasvim očekivano, jer su Brazilci bili veliki favoriti.

Srbija nije imala nijedan udarac u okvir gola Brazilaca, a nakon meča reprezentativci Srbije bili su pomalo nervozni.

Aleksandar Mitrović je kazao da on i saigrači jesu razočarani, ali da život ide dalje.

Na pitanje novinara šta i kako dalje, ljutito je reagovao.

“Šta sad?Pa, šta ti misliš šta sad?Kakvo pitanje... Idemo na pobjedu. Vidjet ćemo što će biti. Šta sad... I Kamerunci su izgubili, ali i da nisu sigurno bi išli na pobjedu“, rekao je Mitrović.

Oglasi

Nakon utakmice, izjavu je dao i iskusni Brazilac Thiago Silva, a naročito su ga povrijedile riječi selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, koji je prije meča rekao: "Stvarno će igrati s četiri napadača? Ima li ko da ostane iza?".

"Uvijek smo sretni kad pobjeđujemo, 1:0, 2:0. Naša je sreća što se nismo patili. Ne volim puno pričati, polemizirati, ali njihov trener je rekao: 'Igrat ćeš s četiri napadača, ima li ko iza?' Ovo je manjak poštovanja. Ne tražimo da nas se neko boji, ali malo poštovanja. Da ste proučavali našu ekipu, vidjeli biste da smo primili malo golova, bez obzira da li igrali s tri ili četiri napadača", poručio je stoper Chesleaja.

Upitan je li selektor Tite prenio tu vijest, kao način motiviranja momčadi, Silva je potvrdio da je ovih dana teško ostati otuđen.

"Danas sve stigne. Telefon, društveni mediji, koliko god ne želimo pratiti. Otvoriš Instagram i tu si, na “naslovnoj stranici”. Ne volim previše pričati o protivnicima, jer ih sve jako respektujemo. Ali mislim da nas nije poštovao, pogotovo naš odbrambeni sektor. Mislim da on zna ko su Marquinhos, Danilo, Alex Sandro, Thiago Silva".

"To su nogometne stvari. Pokušali smo neutralizirati njihove poteze, nisu bili u izglednoj prilici za gol. Nadam se da će u sljedećih nekoliko puta moći malo bolje proučiti našu momčad i imati malo više poštovanja u svojoj izjavi", zaključio je Silva.

Oglasi

Nije procurilo informacija o brazilskoj odbrani, ali skupina je napustila stadion Lusail zabrinuta: uganuće desnog zgloba zvijezde Neymara. Kako je otkrila ljekarska ekipa u Brazilu, broj 10 bit će ponovo procijenjen ovog petka. Danilo je također osjetio bolove na kraju pobjede nad Srbijom i bit će praćen, ali stvara manje brige.

Brazilski tim vraća se na teren sljedećeg ponedjeljka, 28. novembra, kako bi se suočio sa Švicarskom u grupi G. Posljednji meč odigraće početkom decembra protiv Kameruna.

U drugoj utakmici grupe G Švicarska je tijesno rezultatom 1:0 pobijedila Kamerun.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Što se Stojkovića tiče, on je kazao da je šokiran nakon poraza od Brazila, ali je poslao poruku kompletnoj naciji.

"Ne radi se ovdje o taktici. Meni je žao što smo pali u fizičkom smislu i što nemamo zdrave igrače. Jednostavno, nemamo. To je prava istina. Pred nama je period od par dana da se oporavimo i spremimo za utakmice koje odlučuju. Ja se iskreno nadam da ću moći da računam na Kostića. E, sad, šta će biti... Ko to zna. Ali, jedino tu ostaje ta... ta seta, što nismo onako kompletni. Inače bismo mogli da odigramo i te kako dobro protiv Brazila. Ali, tako je kako je".

Top Komentari

rabodimis
E cuj tesko im pao poraz XD.. Mogu bit sretni sto je samo 2:0 zavrsio, nisu centra kako treba presli..
1 0
Drakula
Srbi su prvaci svemira takav im je mentalitet,pa kao sok im sto su izgubili. Zar stvarno misle da su u rangu Brazila,Spanije, i Francuske koji su favoriti. Nek budu zadovoljni mogli su im 5 komada uvalit samo ih je sreca pogledala. Treba se malo spustit na zemlju i reci da su u rangu Welsa,Irana,Usa,Canade,Gane i slicnih reprzentacija. Ako prodju grupu to bi za njih trebalo bit kao da su osvojili i veliki uspjeh. Nisu oni hrvatima ni do koljena i nikad nece igrat zavrsnicu tog takmicenje i bilo kojeg drugog.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi