Srbi sjeli sa budućom zvijezdom Bayerna, pozvali ga u reprezentaciju, on jasno odgovorio

Sve više dobija šansu u klubu iz Minhena

Srbi sjeli sa budućom zvijezdom Bayerna, pozvali ga u reprezentaciju, on jasno odgovorio

Samir Mlaćo

U Njemačkoj se sve više priča o mladom Aleksandru Pavloviću, članu Bayerna iz Minhena.

U Njemačkoj se sve više priča o mladom Aleksandru Pavloviću, članu Bayerna iz Minhena.

Pavlović je dobio šansu i za prvi tim, upisao se i u listu strijelaca te skrenuo pažnju na sebe. Rođen je u Minhenu, ali korijeni su mu Srbije, te u komšiluku čine sve da ga nagovore da obuče dres Orlova.

Pavlović je vezista, a do sada je dva nastupao upisao za U-21 selekciju Njemačke. Prošao je sve selekcije Bayerna, te ove sezone upisao 12 nastupa u Bundesligi.

Jasno je da se radi o velikom talentu i u Srbiji ne žele propustiti šansu. Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi imao ga je na 'radaru' već za prijateljske utakmice u martu sa Rusijom i Kiprom, no Pavlović nije donio konačnu odluku.

Oglasi

To je danas potvrđeno na press konferenciji. Srbi su imali sastanak sa mladim nogometašem, a bio je prisutan i direktor A tima Srbije Stevan Stojanović.

"Vrlo je važno da se naglasi da smo u kontaktu sa Pavlovićem, odnosno njegovim roditeljima već nekoliko mjeseci. Intezivno smo razgovarali i, kada su obaveze obje strane to dozvolile, dogovoreno je da se vidimo u Minhenu. Pre svega bih želim da se Aleksandru i njegovim roditeljima zahvalim na razumjevanju i izdvojenom vremenu. Razgovor je bio obostrano konstruktivan i direktan. Iskreno verujem da su prepoznali najbolju namjeru selektora Dragana Stojkovića i odgovornih ljudi za funkcionisanje „A” reprezentacije Srbije da Aleksandar na adekvatan način bude priključen najboljoj selekciji naše zemlje.

I nema sumnje da ga mi tu vidimo i plan je bio da bude pozvan sada u martu. Kako nam je rečeno, Aleksandar ne želi da donese odluku u ovom momentu, odnosno ne do završetka Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Apsolutno imamo razumjevanje i shvatanje takvog pristupa. Nastavićemo da ga pratimo, bićemo u kontaktu i vidjećemo šta će biti epilog. Aleksandru želimo mnogo uspjeha u nastavku sezone, uz nadu da će od jeseni nositi dres Srbije", navelo je Stojanović za stranicu FS Srbije.

"Julian Nagelsmann trenutno ne razmišlja o Aleksandru Pavloviću. Iako veznjak pokazuju dobar bundesligaški nivo igre s loptom, on ima dosta prostora za napredak u igri bez lopte, a to je krucijalno za dostizanje vrhunskog nivoa", naveo je nedavno njemački Sport i tako dao dodatnu nadu Srbiji.

Danas je Stojković objavio spisak za duele sa Rusijom i Kiprom, a tu su i neka nova imena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Između ostalih poziv su dobili Jan Karlo Simić iz Milana i Samed Baždar koji sa uspjehom nosi dres Partizana. Baždar je rođeni Sanđaklija, a mnogi ga vide kao buduću veliku nogometnu zvijezdu.

Srbija prijateljske mečeve igra 21. i 25. marta.

Top Komentari

Guber
Koji Bošnjak da sjedne sa njima, ima li koji hmm?
1 0
Hanibal
Zasto Bosnjaci nisu sjeli sa Samedom bazdarom i njegovim roditelja pa ga uputili na pravi put, da igra za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Bosnjaci su jedan narod ma gdje zive i trebaju igrati za svoju domovinu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti