Fudbalski savez BiH: Prihvatamo izvinjenje Bešića

Fudbaler Evertona uputio izvinjenje

Fudbalski savez BiH: Prihvatamo izvinjenje Bešića

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uspjela je u Zenici na stadionu Bilino polje savladati Andoru rezultatom 3:0, ali slavlje naših navijača pokvario je Muhamed Bešić. 

Naime, Bešić je zbog neprimjerene reakcije na oštar star jednog od igrača Andore dobio crveni karton i tako ispao iz kombinacija za predstojeću utakmicu sa Velsom. 

Izvinjenje koje je uputio Bešić brzo je prihvaćeno od strane Fudbalskog saveza BiH, a u nastavku vam prenosimo saopštenje u cjelosti. 

"Bešićeva izjava i isprika samo svjedoči da je to bio trenutak sportske slabosti mladog i temperamentnog igrača, ali i njegovo definitivno pokajanje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Želimo da izrazimo izvinjenje svima, a posebno navijačima i ukorimo našeg reprezentativca koji je u afektu načinio neprimjeren gest za koji ga očekuju propisane sankcije. Neka to bude opomena i za sve koji brane boje BiH. Samo kada smo hrabri, ali i korektni i kada vodimo računa o svakom potezu, možemo dalje sa nadom i vjerom u ostvarenje cilja.

FS BiH prihvata pokajanje Muhameda Bešića, a navijačima i sportskoj javnosti poručujemo da postoji prag tolerancije koji prihvatamo, svjesni da nas čekaju utakmice u kojima se od reprezentacije očekuje najviše", stoji u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti