Većina klubova Fudbalskog saveza Gradačac razočarana Elmirom Šečerbegovićem

Izdali su novo saopštenje

Većina klubova Fudbalskog saveza Gradačac razočarana Elmirom Šečerbegovićem

Teme:
Iako su izbori u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine iduće godine, već danas se polako zauzimaju "startne" pozicije.

A, da možemo do izborne Skupštine FSBiH očekivati mnogo borbe na nižim nivoima koji su od ogromne važnosti, govore i informacije koje dolaze iz Gradačca, odnosno iz tamošnjeg općinskog fudbalskog saveza.

Pisali smo već o nezadovoljstvu većine članova Fudbalskog saveza Gradačac, kao i o odgovoru "neprijateljske" strane, no očito je da će biti još mnogo borbe za vlast u Fudbalskom savezu Gradačac.

Grupa od sedam nezadovoljnih klubova (NK Zvijezda, NK Omladinac, OFK Mionica 85, NK 12 decembar, Fk Biberovo Polje, OFK Vida i FK Sloboda Kerep) oglasila se nakon što je, po njihovom mišljenju održana nelegalna i nestatutarna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Gradačac.

Opis nije dostupan.

U svom saopštenju naglasili su da je Skupština doživjela fijasko s obzirom da se na istoj pojavilo 4 od 14 članica, a ovaj put su nezadovoljni klubovi, odnosno njihovi predstavnici, istakli da su osim sa ponašanjem generalnog sekretara Fudbalskog saveza TK-a Midhat Arnautovića, razočarani i sa ponašanjem predsjednika kantonalnog saveza Elmira Šećerbegovića.

Opis nije dostupan.

“U FS Gradačac nisu iznenađeni, ali jesu razočarani, prije svega ponašanjem predsjednika NS TK Elmira Šećerbegovića i generalnog sekretara Mithata Arnautovića, ali ne odustaju od borbe za pravdu. Pozadina takvog ponašanja svakako je u novim izborima koji su već naredne godine, pa moćnici NS TK vrše pripremne radnje, kako bi obezbijedili većinu i kako bi imali potpunu kontrolu nad nesportskim i nečasnim radnjama koje se već godinama dešavaju u NS TK. Mislili su da su našli pogodno tlo u Gradačcu, ali očito da su zmajevi tvrd orah, te da ih nikakve prijetnje, ponude ne mogu zaustaviti u borbi za sport i pravdu“, navodi se između ostalog u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi