Javila se i druga strana: FS Tuzlanskog kantona suspendovao FS Gradačac

Navode da se moraju provesti izbori

Javila se i druga strana: FS Tuzlanskog kantona suspendovao FS Gradačac

S. Mlaćo
Teme:

Izbori u Fudbalskim savezima su tek za godinu dana, a 'pripreme' su čini se već počele.  Nezadovoljni su u Fudbalskom savezu Gradačac radom Minstarstva pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona, a u isto vrijeme za nezakonite radnje otpužuju nekadašnjeg člana UO FSBiH, Nurdina Peštalića, i dugogodišnjeg sekretara FS TK, Midhata Arnautovića, no brzo je stigao odgovor.

Borba za pozicije je počela, a u predstavnici sedam klubova Fudbalskog saveza Gradačac (NK Zvijezda, NK Omladinac, OFK Mionica 85, NK 12 decembar, fk Biberovo Polje, OFK Vida i FK Sloboda Kerep) i članovi Izvršnog odbora smatraju da politički moćnici već pokušavaju uticati na izbore, pa su se dopisom obratili Ministarstvu pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona.

U pismu su iskazali i svoje nezadovoljstvo radom Ministarstva pravosuđa i uprave Tuzlanskog kanton a objasnili su da iza svega stoje nekadašnji član Izvršnog odbora FS BiH, Nurdin Peštalić, i dugogodišnji sekretar Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona, Midhat Arnautović, no brzo je stigao odgovor.

Iz NS Tuzlanskog kantona dostavili su nam odluku kojom se potvrđuje suspenzija Nogometnog saveza Gradačac i istom se nalaže da u skladu sa važećim statutom provede izbore u roku od trideset dana, počev od 10.11.2022. godine.

Također, navodi se da se do okončanja Izborne Skupštine suspenduju svi izabrani zvaničnici Fudbalskog saveza Gradačac te isti ne mogu učestvovati u radu IO, Skupštine te stalnih i povremenih komisija NS TK-a.

U odluci koju je potpisao predsjednik IO NS TK-a Elmir Šećerbegović navodi se da se presjednik FSO Gradačac zadužuje da organizuje Izbornu Skupštinu  i predsjedava istom u ranije naznačenom roku.

Oglasi

"Imajući u vidu da je pokrenut postupak pred nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, neophodno je da se u Gradačcu sprovedu izbori u skladu sa Statutom saveza i preporukama utvrđenim u članovima 14, 22, 28, 31 i 33“, stoji između ostalog u Odluci koju možete vidjeti.

Opis nije dostupan.

Šta će od svega biti ostaje da se vidi, no jasno je da će biti itekako burno, iako su izbori veoma daleko.

IZ FS Gradačac su ranije istakli da smatraju da iza svega stoji nekadašnji član Izvršnog odbora FS BiH, Nurdin Peštalić, i dugogodišnji sekretar Fudbalskog saveza Tiuzlanskog kantona, Midhat Arnautović.

Optužili su pomenuti dvojac da sa nekoliko istomišljenika pokušava organizirati novu izbornu Skupštinu Fudbalskog saveza Gradačca sa ciljem preuzimanja i kontrole nad gradskim savezom.

"U međuvremenu, bivši predsjednik sa nekoliko istomišljenika uz potporu sekretara FS TK Midhata Arnautovića pokušava organizirati novu izbornu Skupštinu u Gradskom fudbalskom savezu Gradačac, formirajući nestatutarnu i nezakonitu grupu istomišljenika sa ciljem preuzimanja i apsolutne kontrole nad našim savezom kao članicom FS TK. Iako su upozoreni da ne mogu vršiti nikakve izborne aktivnosti dok sud ne donese konačnu odluku, navedena grupa na čelu sa bivšimpredsjednikom Nurdinom Peštalićem pokušava na sve načine podmićivanjem, djeljenjem novca, obećavanjem svega i svačega, okupiti većinu i održati novu izbornu Skupštinu.

S obzirom da u Gradskom fudbalskom savezu Gradačac ima dvanaest klubova, od kojih njih sedam su dosljednji poštivanju ranije donesenim odlukama i provedenim izborima u savezu, te sve to potvrđuju potpisima članova Izvršnog odbora i pečatima svojih klubova", između ostalog se navodi u dopisu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi