Fudbalski savez Njemačke izašao u susret navijačima koji bacaju crne teniske loptice

Udovoljit će se njihove želje, ali ne odmah

Fudbalski savez Njemačke izašao u susret navijačima koji bacaju crne teniske loptice

Tokom sinoćnje utakmice njemačke Bundeslige između Nurnberga i Borussije Dortmund, još jednom smo imali priliku vidjeti na djelu nezadovoljstvo navijača. 

Već od ranije znamo da su navijači u Bundesligi znali na teren bacati toalet papir i ostavljati neke sektore tribina prazne, a sve u znak protesta jer se susreti najjačeg ranga fudbalskog takmičenja igraju ponedjeljkom.

Nurnberg i Dortmund su baš u ponedjeljak odigrali susret 22. kola koji je završen bez golova, a u jednom trenutku je prekinut obzirom da su navijači počeli bacati veliki broj crnih teniskih loptica.

Vodeći ljudi Fudbalskog saveza Njemačke su odlučili izaći u susret navijačima te ukinuti utakmice ponedjeljkom, ali ne odmah, već od sezone 2021/2022.

Do te sezone je potpisan ugovor o TV pravima koji uključuje utakmice ponedjeljkom te upracvo zbog toga se mora ispoštovati. Inače, ugovor je vrijedan 4,65 milijardi eura.

Navijači u Njemačkoj su nezadovoljni jer je ovaj ugovor potpisan, a njih nije niko pitao da li im se sviđa ideja o utakmicama ponedjeljkom.

Naravno, oni su poznati po tome što gotovo uvijek pune stadione u svakom kolu Bundeslige tako da bi svakako trebali biti daleko važniji čelnicima saveza.

Prednost Dortmunda se lagano topi

Pređimo malo i na fudbalsku stranu. Dortmund je sjajno počeo ovu sezonu i stekao veoma lijepu prednost na vrhu tabele. Ipak, u poslejdnje vrijeme Milioneri igraju sve lošije i prednost se gotovo potpuno istopila.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sada Dortmund Bayernu bježi samo tri boda, a u narednom kolu igra vrlo težak meč protiv Bayer Leverkusena. Dodajmo i to da će Milioneri do kraja sezone morati u goste Bayernu na Alianz Arenu. 

Problem za Dortmund predstavlja i povreda ponajboljeg igrača Marca Reusa kojeg na terenu neće biti još neko vrijeme. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi