Chelsea nikad lošiji: Novi poraz Plavaca uz katastrofu Felixa na debiju
Chelsea nastavlja pružati očajne igre u ovoj sezoni i londonski velikan daleko je od gornjeg dijela tabele Premiershipa (Foto: EPA)

Odgođeni meč Premiershipa

Chelsea nikad lošiji: Novi poraz Plavaca uz katastrofu Felixa na debiju

Midhat Šljivak

Fulham je u odgođenom susretu 7. kola engleske Premier lige na svom terenu savladao Chelsea s 2:1 te je dodatno produbio krizu mnogo slavnijeg gradskog rivala koji je nakon večerašnje utakmice tek 10. na tabeli.

Fulham je u meč s Chelseajem ušao bez Aleksandra Mitrovića, ali domaći fudbaleri su odigrali zaista odličan meč i na kraju su došli do trijumfa.

Prvo poluvrijeme duela na Craven Cottageu donio je veliki broj šansi s obje strane. Fulham je igrao dosta dobro i nakon nekoliko opasnih napada u 25. minuti domaći stižu do prednosti.

Brazilac Willian godinama je igrao za Chelsea. Ovog puta je bio neumoljiv protiv svog bivšeg tima i pogodio je za 1:0.

Debitant Joao Felix igrao je dosta dobro u prvom dijelu. Nekoliko puta je dobro iskušao Bernda Lena, pravio je probleme odbrani Fulhama, no nije bilo prave završnice za Plavce.

Na odmor se otišlo vodstvom Fulhama od 1:0, ali je Chelsea na samom otvaranju drugog poluvremena došao do izjednačenja. Kalidou Koulibaly je pogodio za 1:1.

Oglasi

Ključni detalj u ovom meču desio se u 58. minuti. Joao Felix je morao van terena nakon brutalnog starta nad Teteom i domaći tim je do kraja utakmice imao igrača više.

Prednost igrača više Fulham koristi u 73. minuti. Asistent je Pereira, a Carlos Vinicius pogađa za 2:1.

Do kraja meča Fulham je mirno čuvao prednost. Nije Chelsea uspio da dođe barem do jednog boda i domaći tim slavi velika tri boda.

Fulham je nakon 19 odigranih utakmica na iznenađujućem šestom mjestu. Tim s Craven Cottagea osvojio je 31 bod i igra zaista sjajan fudbal.

S druge strane Chelsea je u ogromnoj krizi. Plavci su 10. s 25 bodova iz 18 odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 7. kolo:

Fulham- Chelsea 2:1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Ma ovaj trener je loš ljudi tolike pare ulozili u igrace i imaju zaista po igracima strasan tim, a oni nece vidjeti ni ligu evrope. Po igracima Chelsea se trebo boriti za osvajanje lige
2 0
retro
Felix klasicna prevara od igraca tek ce da propadne ima da ga jedu za dorucak engleske odbrane !
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi