Kratak je put od vrha do dna: Žestok udarac za Aubameyanga
Foto: Instagram

Xavi mu ugasio nadu

Kratak je put od vrha do dna: Žestok udarac za Aubameyanga

Eldar Ganibegović

Pierre-Emerick Aubameyang nije ni sjena igrača kakav je bio u zenitu svoje karijere. Ne ide mu baš najbolje u posljednje vrijeme, a sada je dobio novi bolan udarac.

Samo sedam mjeseci je proveo u Barceloni prije nego što se prošlog ljeta Aubameyang odlučio da pređe u Chelsea.

Tamo mu ne ide baš najbolje i želi ponovo da promijeni tim. Prije nekoliko dana dobio je salve ružnih komentara od navijača londonskog kluba.

Prije šest dana je ušao u igru u petoj minuti umjesto povrijeđenog Sterlinga, ali se nije proslavio i igru je napustio sredinom drugog poluvremena.

Još jedna loša partija Gabonca, koji iz sedmice u sedmicu igra sve manje, razljutila je navijače Chelseaja.

"Aubameyang bi nam trebao učiniti uslugu i pratiti Ronalda na Bliski istok ovog ljeta", napisao je jedan navijač Bluesa. Drugi korisnik interneta napadačevog je agenta usporedio s "varalicom s Tindera".

Oglasi

Današnji je dan ponovo dan kada je Auba saznao loše vijesti koje su mu pokvarile plan koji je imao.

Naime, razmišljao je o povratku u Barcelonu i mnogi mediji su prenijeli da ta mogućnost postoji, no od toga neće biti ništa.

Na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu protiv Real Betisa u polufinalu španskog Superkupa potvrdio je to Xavi, trener Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zadovoljni smo trenutnom ekipom. U principu, neće biti promjena. Nije bilo sastanka s Aubameyangom", rekao je Xavi.

Španski AS je objavio da Aubameyang ima šanse da pređe i u Atletico Madrid, pa ostaje da vidimo da li su mu tamo vrata još otvorena. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi