Redsi se probudili i slavili u Londonu
FOTO: EPA

Nastavlja se velika trka za titulu

Redsi se probudili i slavili u Londonu

Haris Zilić

Liverpool se trnznuo nakon loše sedmice i tri užasna rezultata i napokon obradovao svoje navijače, ali i produžio nadanja o tituli prvaka Engleske četiri kola prije kraja prvenstva.

U 34. kolu engleskog Premiershipa kao gosti svladali su Fulham rezultatom 3:1.

Nakon pola sata borbene igre prvo slavlje za goste. U 32. minuti Alexander-Arnold pogađa za 1:0.

Ipak da Liverpool ne ode na poluvrijeme s vodstvom pobrinuo se Castagne koji u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena pogađa za 1:1.

Počelo je sjajno drugo poluvrijeme za Liverpool. U 53. minuti Gravenberch na asistenciju Elliott pogađa za novo vodstvo Redsa od 2:1.

Nakon toga Liveprool je imao još prilika, pokušavali su i domaći, ali gosti lakše dišu u 72. minuti.

Oglasi

U pomenutoj minuti Diogo Jota koristi dodavanje Gakpa i pogađa za 3:1 u tom trenutku velikih dva razlike za Liverpool.

Do kraja utakmice je bilo prilika pred oba gola, ali ostalo je 3:1 za Liverpool.

Liverpool je sada drugoplasirani sa 74 boda koliko ima i lider Arsenal, a Manchester City je trećeplasirani sa 73 boda, ali Građani imaju meč manje u odnosu na Arsenal i Liverpool tako da će do kraja Premierhsipa biti drame.

Fulham je u zlatnoj sredini na 12. poziciji sa 42 osvojena boda, daleko su od Evrope, a opstanak su osigurali i matematički.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership 34. kolo:

Fulham - Liverpool 1:3

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti