Sav očaj Liverpoola viđen je u 39. minuti kada se Mohamed Salah obrukao kao nikada u životu

Šansa koja je mogla sve da promijeni da je dao gol

Sav očaj Liverpoola viđen je u 39. minuti kada se Mohamed Salah obrukao kao nikada u životu

Endin Čaušević

Liverpool je sinoć pobijedio Atalantu u Bergamu sa 1:0, ali i pored toga ispao je iz Evropske lige zbog poraza iz prvog susreta. U kakvoj formi se nalazi ekipa Redsa najbolje je pokazala situacija iz 39. minute kada je Mohamed Salah izašao sam na golmana Atalante i propisno se obrukao.

Atalanta je napravila najveću senzaciju u četvrtfinalu Evropske lige jer je uspjela da pobijedi Liverpool i plasira se dalje što zaista niko nije očekivao da će se desiti.

Italijanski klub je sve riješio u prvom meču na Anfieldu kada je slavio sa 3:0, a u sinoćnjem revanšu Redsi nisu uspjeli da nadoknade taj zaostatak.

Liverpool je na kraju slavio sa minimalnih 1:0 i došao do pirove pobjede, a jedini pogodak na meču postigao je Mohamed Salah i to s bijele tačke

Gosti iz Engleske imali su svoje prilike na sinoćnjoj utakmici, ali jednostavno nisu više uspjeli da nađu put do mreže Atalante, te su se oprostili od nastupa u Evropi u ovoj sezoni.

U kakvom padu forme se nalazi Liverpool, ali i čini se najveće zvijezde ovog tima najbolje se vidjelo u 39. minuti kada su gosti imali nevjerovatnu priliku da dođu do drugog gola, no Salah je sve upropastio.

Oglasi

Egipćanin je izašao sam na golmana Atalante i u situaciji koju je ranije završavao pogotkom zatvorenih očiju ovaj put se propisno obrukao, ali i pokazao najbolje da Redsi nisu u formi kao nekada.

Salah je imao zicer i pokušao je da lobuje golmana Atalante s vrha kaznenog prostora, no na kraju je lopta otišla pet metara pored gola domaćeg tima na oduševljenje navijača na tribinama stadiona u Bergamu.

Nevjerovatan promašaj Salaha protiv Atalante možete POGLEDATI OVDJE.

Iako je postigao pogodak s bijele tačke bilo je jasno da Salah nije baš fokusiran na meč što je očito vidio i Jurgen Klopp.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Trener Liverpoola je u 66. minuti napravio trostruku izmjenu, a između ostalih s terena je izveo i Salaha koji takvom odlukom nije bio baš najsretniji.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gaston
Dudlaj kitu čauše
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi