"Govorili su da ispadamo iz lige..."
FOTO: EPA

Nakon raznih priča portuglaski stručnjak je odmah reagovao

"Govorili su da ispadamo iz lige..."

Haris Zilić

Bliži nam se finiš u evropskim fudbalskim ligama, nema prvenstva gdje nas ne očekuje drama bilo u borbi za titulu, Evropu ili opstanak. Tako će biti i kod Engleza gdje se ništa neće znati prije posljednjeg kola.

Posebno je interesantna borba za opstanak.

Ako bacimo pogled na tabelu jasno je da se za opstanak bore Nottingham, Everton, Leciester, Leeds i Southampton.

Southampton je u najtežoj situaciji i moraju za vikend savladati Fulham ako dva kola prije kraja žele biti u bilo kakvim kombinacijama za spas.

Upravo je tu utakmicu prokomentarisao trener Fulhama Marco Silva nakon što su procurile informacije da Fulhamu ta utakmica nije rezultatski bitna jer su u sredini tabele na desetoj poziciji sa 48 osvojenih bodova.

"Ljudi da su znali šta pričaju mi bi već ispali iz lige, barem99% nas je vidjelo u Championshipu opet. Govrili su da ispadamo iz lige. Tako da razne komentare ne uzimam za ozbiljno. Igramo cijelu sezonu dobro i na rezultat, tako će biti i protiv Southamtpona", rekao je Silva i dodao:

Oglasi

"Što se tiče Southamptona i kod kuće i u gostima, pokazali su borbu i volju da pariraju protivnicima i sa nama će biti isto. Moramo biti najbolji. Idemo odigrati što bolje do kraja, nikakve priče me ne zanimaju."

Na dnu Premiershipa je totalna ludnica. Nottinhgam ima 33 boda, Everton je na 32, a u opasnoj zoni su trenutno Leicester i Leeds sa 30, odnosno Southampton sa 24 osvojena boda.

Za vikend sve ekipa sa začelja imaju teške utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nottingham čeka Chelsea, Everton dočekuje Manchester City, Leicester je domaćin Liverpool, dok će Leeds United dočekati Newcastle.

Na papiru samo Southampton ima "lakšu" utakmicu u gostima protiv Fulhama, ali Silva je odmah oborio bilo kakve teorije o opuštanju njegovog tima u toj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi