Prije nekoliko godina napravili čudo u Premiershipu, sada bi ih i Guardiola teško sačuvao u ligi

Golijada i visok poraz Leicestera

Prije nekoliko godina napravili čudo u Premiershipu, sada bi ih i Guardiola teško sačuvao u ligi

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 35. kola odigrali su Fulham i Leicester, a publika je mogla posebno uživati jer su vidjeli čak osam golova. Na kraju je pobjedu slavila domaća ekipa, a konačan rezultat utakmice bio je 5:3 za Fulham.

Krenulo je sjajno za domaću ekipu. Već u 10. minuti bilo je 1:0, a strijelac gola bio je Willian. Samo osam minuta kasnije Carlos Vinicius postiže gol za 2:0.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Cairney je postigao gol i povisio vodstvo svoje ekipe na 3:0, te se činilo da je utakmica završena.

Upravo Cairney je u 51. minuti postigao svoj drugi, a četvrti gol za Fulham i tako je i definitivno jasno dao do znanja da bodovi ostaju kod domaćina danas.

Tračak nade gostima dao je Barnes koji je u 59. minuti smanjio na 4:1, a ko zna da li bi se Leicester mogao vratiti u utakmicu da je Vardy u 66. minuti iskoristio penal.

Naime, Vardy je šutirao, ali je leno odbranio njegov udarac i tako je prednost od tri razlike ostala na strani Fulhama.

Samo četiri minut kasnije i peti gol u mreži Leicestera. Reed je asistirao, a Willian je postigao svoj drugi gol na utakmici.

Maddison je u 81. minuti iskoristio drugi penal koji je danas dosuđen za goste, a konačan rezultat postavio ej Barnes u 89. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fulham je nakon ove pobjede ostao na 10. mjestu što je naravno za njih ove sezone jako dobar plasman.

Sa druge strane Leicester se nalazi na 16. mjestu i ima 30 bodova i vodit će veliku borbu za ostanak u ligi do kraja sezone.

Top Komentari

user1676286668
Kakav Guardiola runaj od trenera kad uzme neki lijevi klub i osvoji ligu prvaka sa njim bez par milijardi onda može pričati da je trener a do tada prosjek.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi