Fulhamu plasman u Premier ligu i 200 miliona eura

Londonski tim se vraća nakon četiri godine

Fulhamu plasman u Premier ligu i 200 miliona eura

M. Šljivak

Fudbaleri Fulhama pobijedili su na Wembleyju Aston Villu sa 1:0 u finalu doigravanja za plasman u englesku Premier ligu.

Najvrjedniji fudbalski meč na svijetu donio je veliku borbu, a na kraju je jedan gol odlučio putnika u Premiership. To je ekipa Fulhama.

Nakon početne uspavanke u 23. minuti tim Slaviše Jokanovića dolazi do vodstva. Sjajnu akciju završio je Tom Cairney za prednost od 0:1.

Bio je tim iz Londona bolji u prvom poluvremenu, bilo je pokušaja sa obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

Nastavak također donosi veliku borbu. Fulham je u 70. minuti ostao sa deset igrača nakon što je isključen Odoi, ali se tim Slaviše Jokanovića uspio odbraniti do kraja.

Pokušavala je Villa na sve načine doći do gola. Ipak, u tome nisu uspjeli pa je Fulham ostvario plasman u Premier ligu.

Ovom pobjedom londonski tim je zaradio čak 200 miliona eura od ove pobjede, a u društvo najboljih se vraćaju nakon četiri godine.

Championship, finale doigravanja:

Aston Villa - Fulham 0:1 (Cairney 23')

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti